Megújul

2022.04.06. 14:51

Közel 200 millió forintból fejlesztik a romhányi sportcsarnokot

Több lépcsőben fejleszti a település sportcsarnokát Romhány önkormányzata, amelyek közül néhány már befejeződött. Ezúttal közel 200 millió forintot kaptak a létesítmény energetikai korszerűsítésére.

H. H.

2020-ban Nemzetközi Művészi Teremkerékpáros Versenynek adott otthont a romhányi sportcsarnok

Forrás: NMH Archívum

Fotó: T.Dominik

A nyugat-nógrádi nagyközség sportcsarnokát az ott működő kerámiagyár hathatós segítségével építették meg 1980-ban, ahol a helyi röplabdacsapat is játszotta bajnoki mérkőzéseit. Az épület falára néhány évvel később emeltek egy emléktáblát az üzem akkori igazgatója, Kollár József, valamint az általános iskola néhai testnevelő tanára, Tóth Tamás tiszteletére. Ez az otthona a nemzetközileg elismert, és a különböző megmérettetéseken rendre szép eredményeket elérő művészi teremkerékpáros-csoportnak. 

Itt edz a nemzetközileg elismert helyi művészi teremkerékpáros-csoport is 
Fotó: NMH Archívum

Vezér Attila, Romhány polgármestere elmondta, a negyvenéves létesítmény modernizálását több ütemben végzik el. A korábbi években megtörtént a küzdőtér burkolatának felületcseréje, majd a fűtéskorszerűsítés, a vízvezetékrendszer cseréje, és megszépültek az öltözők is. 

– A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatára adtunk be igényt, és nemrégiben érkezett meg az értesítés, hogy kedvezően bírálták el a kérelmünket, 195 millió forintot nyertünk el. Ebből az összegből felváltjuk a sportcsarnok teljes nyílászáró-állományát, megújul a tetőszerkezet, az épület új szigetelést kap, illetve bővítjük a meglévő napelemes rendszert. Ezáltal jóval gazdaságosabbá tehetjük az üzemeltetést, jelentősen csökkentve a rezsiköltségeket – hangsúlyozta a polgármester, hozzátéve, hogy a kötelező előkészítési folyamatok után a lehető legrövidebb időn belül szeretnék elindítani a tényleges kivitelezési munkálatokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában