Programok

2022.04.25. 18:48

Elbűvölő rendezvény csábít a pásztói Varázsvölgybe

A közeljövőben színes programokkal várja majd a helyi önkormányzat az érdeklődőket a Romkertben és a Varázsvölgyben. Utóbbi helyszín több száz millió forintos támogatásból jött létre a város szívében és nem más, mint egy kulturális- és turisztikai centrum, amely április végén nyitja meg kapuit.

N. O.

A Romkertben is múltidéző programokkal várnak

Forrás: NMH

Farkas Attila, a település polgármestere portálunknak elmondta, hogy április 30-án, szombaton Múltidéző Zsigmond napot tartanak, amely 14.30 órakor jelmezes felvonulással veszi kezdetét. A rendezvény célja történelmi múlt őrzése és a helyi értékek ápolása, hiszen a település több mint 600 évvel ezelőtt kapott városi rangot és Budával egyenlő kiváltságot Zsigmond királytól.

– A már hagyományos rendezvényünkön, mint minden évben, most is számos programmal készülünk. Lesznek zenés-táncos előadások, népi játszótér, táncház kicsiknek és nagyoknak, kézműves foglalkozások és vásár, de a látogatók még Zsigmond királlyal és feleségével is találkozhatnak. A városi múzeumban pedig tárlatvezetést is tartanak. Este 19 órától a Kormorán zenekar ad koncertet. Az ezt követő utcabál hangulatáról a Hidvégi Band gondoskodik majd – közölte Farkas Attila. 

A polgármester hozzátette: idén majálist is szerveznek majd, amelyre már évek óta nem volt példa a városban a járványhelyzet miatt. A délelőtt 10 órakor kezdődő egész napos eseményt május 1-jén tartják meg, amelynek szintén a Romkert és a Varázsvölgy ad otthont. 

A településvezető azt is kiemelte, hogy ezen az eseményen májusfa díszítéssel, különböző foglalkozásokkal, valamint cirkuszi játszótérrel is várják a helyieket és természetesen a környékbelieket egyaránt. Lesz egyebek mellett gólyaláb, egykerekűn való egyensúlyozás, de a vállalkozó kedvűek különféle zsonglőr eszközöket is kipróbálhatnak és megcsodálhatnak. Ezen túlmenően Folk-órát is tartanak, majd az esti órákban színpadra lép a Magna Cum Laude együttes. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában