Védett madarak

2022.04.28. 07:10

Biztonságos fészkelőhely várja a parti fecskéket Nemtinél

Munkagép segítségével újították meg a védett madarak fészkelőhelyét a Zagyva folyó mentén.

Nool

Forrás: MME

Mint arról korábban portálunk is beszámolt a fecskék száma folyamatosan csökken Nógrád megyében. Emiatt a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Nógrád Megyei Csoportja kiemelt kiemelt hangsúly fektet a madarak védelmére. 

A molnár- és a füsti fecske mellett a parti fecske Nógrádban viszonylag ritka, régi sóderbányákban, homokfalakban költ néhány helyen. Költőüregeit a függőleges partfalakba ássa.

Nemti mellett, a Zagyva folyó mentén például található egy partfal, amely régóta nyújt ideális fészkelőhelyet a partifecskék számára. Pintér Zsolt, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Nógrád Megyei Csoportjának tagja minden évben karbantartja a falat, azonban az idei évben már nem volt elegendő a kézi szerszámokkal végzett tisztítás, így munkagép segítségével újította meg a fészkelőhelyet, ahol a madárkolóniák már biztonságban megtelepedhetnek - közölték az egyesület közösségi oldalán. 

Megújult költőhelyek | Facebook | MME Helyi Csoportja

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában