Tárgyalás

2022.04.13. 17:07

Bizonyítási fázisban jár a rabtársát megmérgező nógrádi drogkirály ügye

Szerdán tárgyalták a Balassagyarmati Törvényszéken annak a rabnak az ügyét, aki akkora adag drogot adott egyik rabtársának, hogy az majdnem belehalt a mérgezésbe.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Ahogy arról előzetesen beszámoltunk, április 13-án bíró elé állt a rabtársát életveszélyesen megmérgező nógrádi drogkirály. Az illető majdnem halálos mérgezésnek tette ki 2017. május 18-án egyik rabtársát a balassagyarmati börtönben. 

A férfi ellen gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége és más bűncselekmények miatt indult eljárás, emellett már korábbról kábítószer-kereskedelem bűntette miatt is büntetőeljárást indítottak vele szemben. A Nógrád megye drogkirályaként elhíresült férfi a balassagyarmati büntetés-végrehajtási intézetben a szintén fogvatartásban lévő sértettnek egy sárgás és egy fehér színű anyagot tartalmazó zacskót adott át, amiből a sárga színűt teljes egészében, míg a fehér színűt részben el is fogyasztotta a férfi. A zacskókban kábítószer volt, amiből a sértett körülbelül 100-150 grammot, azaz mintegy 20-100 adagot vitt be a szervezetébe. A sértett másnap rosszul lett zárkájában, s kiderült, hogy súlyos, közvetlen életveszélyes állapotot okozó mérgezést szenvedett el, amely a gyors orvosi beavatkozás nélkül halálhoz vezetett volna.

 

A szerda reggel 9 órától kezdődő és közel délután 4 óráig tartó tárgyalás kapcsán dr. Bárány Dávid, a Balassagyarmati Törvényszék sajtótitkára hírportálunk érdeklődésére annyit közölt, hogy a mai tárgyalás keretében tanúkat hallgatott meg a bíróság, ítélet azonban egyelőre még nem született. Hozzátette, a bizonyítási eljárás május 24-én folytatódik majd. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában