Törvényszék

2022.04.12. 06:55

Bíró elé áll a rabtársát életveszélyesen megmérgező nógrádi drogkirály

Majdnem halálos mérgezésnek tette ki egyik rabtársát a nógrádi férfi a balassagyarmati börtönben. Az ügyben szerdán folytatódnak a tárgyalások Balassagyarmaton.

Nool

Borítóképünk illusztráció!

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Gondatlanságból elkövetett életveszélyt okozó testi sértés vétsége és más bűncselekmények miatt indult tárgyalás Nógrád megye „drogkirálya” ellen. A vádirati tényállás szerint a vádlott még 2017. május 18-án a balassagyarmati büntetés-végrehajtási intézetben a szintén fogvatartásban lévő sértettnek egy sárgás és egy fehér színű anyagot tartalmazó zacskót adott át. A sértett a sárga színű anyagot teljes egészében, míg a fehér színű anyagot részben elfogyasztotta, majd másnap rosszul lett a zárkájában – áll a Balassagyarmati Törvényszék oldalán, az ügy kapcsán kiírt tárgyalási jegyzékben.

 

Kiderült, hogy a zacskókban lévő anyagok kábítószert tartalmaztak, ebből a sértett körülbelül 100-150 grammot fogyasztott el, amely elképesztő mennyiségnek: 20-100 adagnak felelt meg. A sértett súlyos, közvetlen életveszélyes állapotot okozó mérgezést szenvedett el, amely a gyors orvosi beavatkozás nélkül halálhoz vezetett volna.

 

Az ügy vádlottjának személye korábban úgy vált ismertté Nógrád megyében, hogy ő a drogkirály. Ellene kábítószer-kereskedelem bűntette miatt büntetőeljárás is folyik a Balassagyarmati Törvényszéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában