Hip-hop

2022.04.13. 09:23

Az egész országot letáncolták a gyarmati hip-hopos lányok

Palánki Edina táncoktató SayMYNAME tánciskolájának tanítványai az elmúlt években rendszerint sikeresen szerepeltek a versenyeken. Idei első kihívásukon a budapesti Ritmuscsapatok Országos Bajnokságán első helyezést értek el hip-hop kategóriában.

Lászlók Judit

Immár hét éve folyamatosan versenyeznek mini-, gyerek-, junior és felnőtt korosztályban az országos bajnokságokon

Forrás: Beküldött fotó

Palánki Edina gyermekként rengeteg táncstílusban kipróbálta magát, és ahogy múltak az évek, úgy vált egyre biztosabbá, hogy a hip-hop lesz az ő útja. Ahogyan ő fogalmaz, a mentsvára, a szenvedélye, az öröme, a boldogsága egy olyan remek közösség, amely hobbiból hivatássá nőtte ki magát.  

Immár 13 éve tanítok, mondhatni azért, hogy a fiataloknak új célokat, barátokat és életre szóló élményeket szerezzek 

– mondta Palánki Edina. 

– 2008-ban létrehoztam Balassagyarmaton a SayMYNAME Tánciskolát, amelynek jelenleg 83 tagja van. Az iskolában a legkisebbektől a felnőtt korosztályig, a kezdő és haladó szinten mindenki megtalálhatja a neki megfelelő tánccsoportot. A tanítványok minden év szeptemberében alapokra épülő versenykoreográfiát sajátítanak el, amelyből a hónap végén vizsgát tehetnek. Akiknek sikerül a vizsga, azokkal elkezdünk felkészülni a jövő évi versenyszezonra, amely a tél végétől egészen a nyár elejéig tart. 

A táncoktató kifejtette, hogy tanítványaik immár hét éve folyamatosan versenyeznek mini-, gyerek-, junior és felnőtt korosztályban olyan országos bajnokságokon, mint a Ritmuscsapatok Országos Bajnoksága, a Street Dance Cup, a Hip Hop International Hungary, illetve idén a Modern Tánccsoportok Magyarországi Szövetségének Magyar Bajnokságán is részt vesznek majd. Mint mondta, az elért eredményeik között nem igazán tud különbséget tenni, hiszen mindegyiket nívós versenyen szerezték. Nagyszerű élményekkel gazdagodtak, és visszaigazolást kaptak arról, hogy jó irányba tartanak.  

Minden szezonban dobogóra állhattunk a csoportjainkkal, amire nagyon büszke vagyok. A dobogó legfelső fokára pedig összesen hússzor léphettek fel a gyerekek, boldogan, sírva az örömtől. Így jelenleg húsz kupával büszkélkedhetünk, de rengeteg ezüst- és bronzérmet is szereztünk az évek során 

– tette hozzá Palánki Edina, aki szerint az idei első verseny, a Ritmuscsapatok Országos Bajnoksága azért volt különleges, mert a koronavírus-járvány miatt gyakorlatilag két év szünet után most tudták újra megmérettetni magukat. 
– Két év alatt csak egy versenyre jutottunk el, ahol egy arany- és egy ezüstérem mellett azzal a tudattal kellett hazamennünk, hogy idén ez az első és egyben az utolsó versenyünk is még egy jó darabig. Így nagy öröm volt a mostani gyerekcsapattal életük első hip-hop versenyén ott állni a dobogó tetején. A serdülő csoportunk két hét múlva debütál, velük még csak most leszünk készen a teljes koreográfiával – fogalmazott a táncoktató, aki kitért a terveikre is. 

Mint mondta, fő céljaik között ugyanúgy szerepel a közösség építése, táborok, illetve workshopok szervezése, valamint a versenyekre, a táncgálára, a fellépésekre és a videóklipekre való felkészülés. Egyszóval minden, ami a fiatalokat egy kicsit kimozdítja a virtuális világból a valóságba, amitől boldogabbak, élettel telibbek, jobbak és értékesebbek lehetnek. 
Ők jelentik a jövőt. Ők értem, én pedig értük vagyok, és ez többet mond minden szónál. 

A tanári kar pedig hamarosan két tehetséges fiatal lánnyal bővül. Szóval továbbra sincs megállás az iskolában – számolt be róla Palánki Edina. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában