Benzinkészlet

2022.03.09. 22:11

Nincs gond az üzemanyag-utánpótlással – nyugalomra int a gyarmati polgármester

„Mindhárom kúttal beszéltünk, a MOL és OIL kutakon zavartalan a tankolási lehetőség, nincsenek újabb korlátozások. Este mindkét helyre tanker érkezett” – reagált a helyi benzinkutak környékén kialakult helyzetre szerdán este Csach Gábor. Balassagyarmat polgármestere Facebook-bejegyzésben kérte nyugalomra az autósokat.

Nool

Balassagyarmat polgármestere szerint nincs ok az aggodalomra üzemanyag kapcsán

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A mai délután több sajtóhír került fel a netre, miszerint az ország néhány kisebb üzemanyagtöltő állomásán elapadt a benzinkészlet, aminek köszönhetően (hasonlóan a tavalyi angliai eseményekhez) pánik alakult ki, és mindenki ész nélkül elkezdett tankolni a benzinkutakon, így a balassagyarmati kutakon is – írta szerda esti bejegyzésében Csach Gábor.

 

Balassagyarmat fideszes polgármestere ismertette, hogy a helyi Xhénia kúton estére el is fogyott a 95-ös benzin, ekkor még nagyobb sorok alakultak ki a MOL és OIL kutakon. A mizéria most is tart, hosszú sorok vannak – feleslegesen! Mindhárom kúttal beszéltünk, a MOL és OIL kutakon zavartalan a tankolási lehetőség, nincsenek újabb korlátozások (100 liter/gépjármű). Este mindkét helyre tanker érkezett. A Xhénia kúton viszont már csak gázolaj van, ott egyelőre késik a tanker érkezése – írta a városvezető.

 

Mint fogalmazott, a problémát az okozza, hogy a háború miatti olajárrobbanás miatt a nagykereskedelmi árat is maximálta a kormány, emiatt néhány forgalmazó nem szállít, a megmaradt szállítók pedig prioritásként a saját hálózatukat szolgálják ki elsőként. 

Az utánpótlás a városban folyamatos, és az is lesz, van utánpótlás bőven, semmi ok az ijedtségre! Arra kérek mindenkit, hogy nyugodjon meg! A felesleges felvásárlási pánik miatti sorbanállás csak lassítja a valóban szükséges tankolási igények kielégítését, és nehezíti a megszokott ütemű szállítás zavartalanságát is – hangsúlyozta Csach Gábor. Hozzátette:

Tisztelettel kérek mindenkit, hogy viselkedjen felnőtt módjára, továbbra is csak annyit és olyan gyakran vásároljon és tankoljon, amennyit máskor is szokott.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában