Kupakgyűjtő

2022.03.02. 19:24

Jó cél érdekében gyűjtik a kupakokat Vanyarcon

Újabb kupakgyűjtőt helyeztek el a napokban a településen.

Nagy Orsolya

Forrás: Facebook

Szabó Sándor, a falu alpolgármestere portálunknak elmondta, hogy az önkormányzat számára kiemelten fontos a természetvédelem, ezért tevékenységük során nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy minél inkább a környezetbarát megoldásokat részesítsék előnyben. Szelektíven gyűjtik például a hulladékot, így ez a kezdeményezés is hozzájárul ahhoz, hogy óvják a természetet. Ezen túlmenően jótékony célt is szolgál a kupakgyűjtő akció. 

Jelenleg nem tudjuk még, hogy mely szervezet számára ajánljuk majd fel az összegyűjtött kupakokból befolyó összeget, de a gyűjtőt már üzembe helyeztük a művelődési ház parkolójában – közölte Szabó Sándor, aki bízik benne, hogy minél többen élnek majd a lehetőséggel. 

Az alpolgármester arra is kitért, hogy a település egy másik pontján egyébként már van egy szív alakú gyűjtő, amelyben régóta gyarapodik a kupakok száma. A mostani kezdeményezés a helyiek és az önkormányzat összefogásával valósulhatott meg, hiszen közösen készítették el a szív alakú gyűjtőt.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában