Átlépte a 40 ezret a Nógrád megyei fertőzöttek száma

Összesen 2632 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta 1 809 917 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Nool

A koronavirus.gov.hu oldal tájékoztatása szerint egy nap alatt 48 embernél mutatták ki a koronavírust szűkebb hazánkban.

A Nógrád megyei adatok alakulása:

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 6 millió 398 ezer a beoltott, 2632 az új fertőzött és elhunyt 54 beteg.

Balassagyarmaton javult a helyzet

Csach Gábor közösségi oldalán számolt be arról, hogy Balassagyarmaton a járványügyi helyzet tovább enyhült a héten. 

- A kormányhivatal az elmúlt 8 napban 25 covid-fertőzött és 22 kontakt személyt helyezett karanténba Balassagyarmaton. Ez utóbbiak közt van a Balassi Gimnázium 5/a osztálya és a Nyitnikék óvoda Katica csoportja is. Ezzel a napi új fertőzésszám mozgóátlaga 3,1 főre csökkent, ami 21 főt jelent százezer főre vetítve. Nógrád megye a negyedik legfertőzöttebb megye a mai napon, de lényegében megegyezik a napi fertőzöttségi mutatója az országos átlaggal, amely 30 fő. Úgy tűnik, a tavasz végleg elsöpörte az 5. hullámot is - írta bejegyzésében a polgármester.

A város első embere hozzátette: a kórházban is csökken a betegszám, 47 covid betegből 3-an gyógyulnak intenzív osztályon. Az oltási pontokon továbbra is van mód regisztráció nélküli oltásra a hétvégéken.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában