Elismerések a nemzeti ünnepen

2022.03.10. 21:05

Arany érdemkereszttel tüntették ki a salgótarjáni rendőrnőt

Dr. Balogh Ágnes alezredes mellett Zahorecz Sándor alezredes munkáját is elismerte a belügyminiszter a nemzeti ünnep alkalmából.

Nool

Két nógrádi rendőr is állami elismerésben részesült

Forrás: kormany.hu

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter elismeréseket adott át a minisztérium, államigazgatási szervek, illetve a rendvédelemben kiemelkedő szakmai munkát végző munkatársaknak nemzeti ünnepünk, március 15, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 174. évfordulójának tiszteletére rendezett ünnepségen március 10-én, a Belügyminisztériumban.

 

Áder János köztársasági elnök – a belügyminiszter előterjesztésére – a Magyar Arany Érdemkereszt Katonai Tagozatát adományozta Dr. Balogh Ágnes rendőr alezredesnek, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság, Rendészeti Igazgatóság, Igazgatásrendészeti Osztály vezetőjének. Dr. Balogh Ágnes a rendőrség állományában négy évtizede példaadó felkészültséggel végzett szolgálati tevékenysége elismeréséül vehette át a kitüntetést. 

 

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül soron kívül előléptette rendőr ezredessé Zahorecz Sándor rendőr alezredest, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesét. 

 

Az ünnepségen Papp Károly belbiztonsági államtitkár köszöntötte a kitüntetetteket, beszédében megemlékezett az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseiről és áldozatukról, valamint harcuk világtörténelmi jelentőségéről – olvasható a kormány.hu-n. Kiemelte, hogy napjainkban más ez az ünnep, mint megszoktuk. „Szomszédunkban háború dúl, éppen hogy túl vagyunk a koronavírus ötödik hullámán. Azonban március 15-ét a történelmi távlat ellenére is közel érezzük magunkhoz. Március 15-e a polgári Magyarország születésnapja.” – tette hozzá az államtitkár.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában