Folyamatosak a fejlesztések

2022.03.05. 14:03

A helyi műemlék templom külső felújítása is folyamatban van Dorogházán

A dorogházai egyházközség az elmúlt évben élt a Magyar Falu Program pályázati lehetőségeivel. Ennek segítségével közel kétmillió forintot könyvelhettek el. A megítélt támogatást egyházi közösségszervezéshez kapcsolódó eszközbeszerzésre fordították.

Gulyás Edina

Székeket és asztalokat is vásároltak

Forrás: Beküldött fotó

A megnyert összegből elsősorban a plébánia közösségi termébe vásároltunk székeket, asztalokat. Emellett új, modern kivetítő rendszerrel is gazdagodtunk, amely alkalmas az énekszövegek megjelenítésére, valamint akár filmklubot is szervezhetünk a segítségével – fogalmazott Fekete Roland plébániai kormányzó, aki arról is beszámolt: – Ezeken kívül egy hordozható kihangosító berendezést is beszereztünk, amely a szabadtéri rendezvényeknél, illetve körmeneteknél is jó szolgálatot tesz majd. 

Mint mondta, a különféle berendezéseket, technikai eszközöket már tavaly beszerezték, mivel a pályázattal az előző évben el kellett számolni. A közösségi terem berendezése folyamatosan szépül, a plébánia épületét is érintő külső és belső felújítási munkáknak megfelelően. Fekete Roland arra is kitért: örülnek a pályázati támogatásnak, hiszen a meglévő műanyag székek és asztalok már elég régiek voltak, így elhasználódtak. A kivetítő rendszer pedig a modern technika eszközeivel segíti majd az énekek kivetítését.  Nem ez az egyetlen egyházi fejlesztés a községben. A helyi műemlék templom a Modern Városok Program keretében külsőleg is megújul, ezek a munkálatok már el is kezdődtek. A belső felújítás idején a korszerű eszközökkel berendezett közösségi terem misézőhelyként is szolgálja majd az egyházközséget – hangsúlyozta a plébániai kormányzó, hozzátéve: – Azt szokták mondani, nagyon szegény ember az, aki még ígérni és tervezni sem tud. Természetesen vannak további terveink, amelyeket szeretnénk megvalósítani itt Dorogházán, és a többi hozzám tartozó településen is. Nyilván ennek az is feltétele, hogy milyen pályázati lehetőségek lesznek, hiszen ezeket a fejlesztéseket pusztán csak önerőből, saját forrásból nem tudjuk biztosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában