Sajtótájékoztató

2022.02.08. 15:22

Közel tízezer nyugat-nógrádi család részesül adóvisszatérítésben

Balla Mihály a nyugat-nógrádi térség országgyűlési képviselője kedden délelőtt a családokat érintő személyi jövedelemadó visszatérítésével kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Balassagyarmaton.

Lászlók Judit

Balla Mihály egy korábbi sajtótájékoztatón

Forrás: Nool Archívum

Fotó: L. B.

Mint ismert, a kormány döntése értelmében minden gyermekes szülőnek, aki családi kedvezményre jogosult, visszajár a 2021-ben megszerzett jövedelemből levont adó, ekho, illetve katások esetében pedig a 2021-es tételes adó negyede. A támogatás szűkebb hazánkban is sok családnak nyújt segítséget, amelynek a kézbesítése a napokban megkezdődött.  Február első napjaiban elindult a családi adóvisszatérítés kézbesítése. – Mi, akiknek itt Nyugat-Nógrádban fontos a családok támogatása, nagyon örülünk ennek a hírnek. A családi adóvisszatérítés az országban mintegy kétmillió szülőt érint, nagyjából hatszázmilliárd forint értékben –mondta Balla Mihály. Hozzátette: – A családok a támogatás révén nagyjából egy havi jövedelmüket fogják megkapni. Az adóvisszatérítés a nyugat-nógrádi választókerületben közel tízezer családot érint. 

Az országgyűlési képviselő kiemelte, hogy mindezt a magyar gazdaság növekedése tette lehetővé.

– Ellentétben a baloldallal, mi a családok támogatásában hiszünk. Ezért nem a baloldal 2009-es stratégiáját követjük, amikor egy gazdaságilag nehéz időszakban plusz terhekkel nehezítették meg a családok életét. Gyurcsány Ferenc a baloldal valódi vezetője perverz újraelosztásnak nevezte a Fidesz-KDNP kormány családtámogatási rendszerét és nyíltan hadat üzent a családtámogatásoknak. A baloldal helyi jelöltje is elősegítené, hogy a múlt emberei ismét elvegyék a családoktól a támogatásokat. Ezt azonban nem hagyhatjuk. Ezért is fontos, hogy részt vegyünk az országgyűlési választásokon április 3-án és mondjunk nemet a múlt embereire. Magyarország előre megy, nem hátra – hangsúlyozta Balla Mihály. Végül kitért arra is, hogy fontosnak tartják, hogy a családalapítás előtt álló fiatalok a lehető legtöbb támogatást megkapják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában