Szórakozás

2022.02.05. 12:30

Kertészkednek és énekelnek is a szécsényi kertbarátok

A Kertbarát Kör 1976-ban alakult meg Szécsényben. A kertészkedés és a szakmai ismeretek bővítése mellett fontosnak tartják a közös szórakozást, a jó hangulatú összejöveteleket is. Szlogenjük: „Kertészkedj, művelődj, barátkozz!”

Sz. F

Repertoárjukon főleg népdalok szerepelnek, de ismert slágereket is előadnak

Forrás: Sz.F./NMH

A kör egyik tagja, Lőrik Ildikó 2019-ben arra gondolt, hogy jó kezdeményezés lenne megalakítani a kertbarátok dalkörét. Az ötletet Gyetvai Istvánné elnök is felkarolta. Az éneklést kedvelő kertbarátok összejöttek Lőrik Ildikó lakásán, ahol együtt daloltak és újabb énekekkel ismerkedtek meg. Szakmai tanácsadónak felkérték Várkonyi Balázsné nyugalmazott ének szakos tanárt, zenei kísérőnek pedig Máté Imrét, a Kishartyáni Kertbarát Kör tagját. Kezdetben csak a kör összejövetelein szórakoztatták a többieket. Az első nyilvános fellépésük a hagyományos őszi termékbemutatójuk ünnepélyes megnyitóján volt 2020 szep­temberében. Azóta több helyen is felcsendültek a dalaik. Két alkalommal énekeltek Nógrádmegyerben, Sóshartyánban az idősek napján szórakoztatták a szépkorúakat, Nagylócon két rendezvényen is szerepeltek, de a szécsényi szüretinek is vendégei voltak. 

Hetente minden hétfőn a helyi művelődési házban tartják próbáikat. Repertoárjukon főleg népdalok szerepelnek, de ismert slágereket is előadnak. 
 Amikor Ildikó felkeresett az ötlettel, örültem, s támogattam. Az elmúlt időszak bizonyította a dalkör létének jogosultságát – mondta Gyetvai Istvánné, a kör elnöke. Kiss Béláné úgy vélekedett, hogy az éneklés még jobban összekovácsolja őket. Nagy Miklós elmondta, jól érzi magát a dalkörben. Árvay Judit jó ötletnek tartja a népdalkör életre hívását. Takács Antalné úgy fogalmazott, nincs valami csodálatos énekhangja, de a többiekkel együtt szívesen énekel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában