Vadállat

2022.02.09. 19:34

Ismét szürke farkast videóztak a Börzsönyben

A magányosan bandukoló ragadozóállat ezúttal kameracsapda elé tévedt, így sikerült megörökíteni.

Nool

Forrás: Börzsönyi Természetvédők Facebook-oldala

A Turistamagazin figyelt fel elsőként a Börzsönyi Természetvédők Facebook-oldalán február 7-én közzétett vadkamerás videóra, amit Bedő Péter nagyragadozó-kutató készített a szürke farkasról. 

Mint írják, a Börzsönyben élő farkas már nem először sétált kameracsapda elé. Ahogy az a felvételen is látható, ezúttal gyanútlanul járkál, szaglászik, majd valamitől megijedve hirtelen kiugrik a képből. 

Ahogy fogalmaznak, a Börzsönyben évek óta jelen van néhány kóborló példány, amelyet nem csupán az árulkodó lábnyomok igazolnak, hanem időnként sikerül lencsevégre kapni őket. A Turistamagazin 2020-ban és 2021-ben is osztott már meg kameracsapdás felvételeket a Börzsönyben élő farkasról, 2020-ban emellett egy fotón is sikerült megörökíteni a vadállatot. 

Farkasból pár tucat élhet hazánkban: néhány falka telepedett meg a Bükkben, Zempléni-hegységben és az Aggteleki-karszt területén, és egy-egy kóbor egyed 2018 év elején megjelent a Börzsönyben is - tették hozzá közleményükben. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában