Elismerés

2022.02.01. 13:50

Gyarmati zenekar írja a neves rendező új filmjének zenéjét

A Latte Maffiato zenekar még tavaly kapott felkérést, hogy írjon zenét Sopsits Árpád filmrendező legújabb filmjéhez, a Mellékszereplőkhöz. A zenei munkálatok jelenleg is tartanak, a formáció a rendezővel közösen készíti el az alkotásokat.

Lászlók Judit

Forrás: NMH

 Mindannyian örömmel mondtunk igent a közös munkára 

– mondta Em­ber Péter, a zenekar egyik tagja. 

Hozzátette: – Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy egy ilyen híres rendező szeretne velünk dolgozni a legújabb filmjén. Ugyanakkor ez a munka kihívás is jelent, hiszen a Latte Maffiatóval még sosem vettünk részt hasonló projektben. Nincs túl sok gyakorlatunk a filmzeneírásban, azonban talán az segíthet minket, hogy rengeteg híres filmzeneszerző dalait adjuk elő a koncertjeinken. 

A jazz-zenekar a saját dalait nem használja fel a munkálatok során, viszont a rendezővel készítenek egy közös szerzeményt is. 

– Árpádnak vannak zenei ötletei, amelyeket a filmjeiben mindig felhasznál. Ezek néha csak dallamok, ezért a mi feladatunk, hogy ezekből komplett dalt állítsunk össze. A közös szerzeményünk szintén így készült, viszont a film többi dala mind a saját alkotásunk lesz. Ezek közül a legtöbb olyan hangulat aláfestő zene, amelyek egy-egy jelenet erejéig tartanak, illetve kifejezetten a képre íródtak. Azonban a Vágy című, bossa nova stílusú dalt – amelynek szövegét és dallamát Árpád írta – Emberné Rédei Renáta, a Latte Maffiato énekesnője fogja előadni, illetve a későbbiekben a koncertjeink repertoárján is szerepelni fog. Emellett egy funky stílusú dalt is készítettünk, ami kimondottan rádióbarát zene lett – mondta Ember Péter, aki arra is kitért, hogy a filmrendező a sikerei ellenére rendkívül közvetlen. 

A zenekar tagjai pedig örömmel hallgatják őt, amikor megosztja velük a híres színészekkel és nagy művészekkel közös történeteit, tapasztalatait. Azonban Sopsits Árpád a munkában agyon őszinte és határozott, így rögtön megmondja, ha valami nem az elképzelései szerint alakul. A Latte Maffiato csapata pedig rendkívül nagyra értékeli ezt. 

Árpád nemcsak film- és színházi rendező, hanem oktató is a Corvinus Egyetemen. Ezért a közös munka során egy kicsit mi is úgy érezzük magunkat mintha a hallgatói volnánk. Rengeteget tanulunk tőle többek között a filmekről, a kifejezőeszközökről, a filmzenékről és a színházról

 – mondta Ember Péter, aki szerint kifejezetten jó baráti kapcsolat alakult ki a rendező és a zenekar tagjai között. 

A formáció hamarosan befejezi a Mellékszereplők filmzenéjének írását. Ezt követően pedig jöhet a keverés, amelynek utómunkálatait már a budapesti FocusFox filmstúdióban végzik majd el. Ugyanott, ahol például a Martfűi rém című film munkálatai is készültek. Mindez újabb többhetes elfoglaltságot jelent majd a zenekarnak. Azonban ha minden a tervek szerint halad, akkor a nagyérdemű még az idei év végén megismerheti a különleges együttműködés által létrejött alkotásokat. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában