Tervek

2022.02.03. 14:48

Eltüntetik a kátyúkat és kijavítják az árokrendszert Bárnán

Nemrég adták át a helyi iskola felújított épületét, azonban nem tart szünetet a fejlődés útján a település, hiszen több beruházást terveznek végrehajtani idén is.

V. E.

Oravecz Roland több célkitűzést is felsorolt

Forrás: NMH Archív

 Oravecz Roland, a falu polgármestere elmondta: még el sem múlt az év első hónapja, de máris hat kiírásra nyújtottak be pályázatot. 

– Több célt is kitűztünk magunk elé. A falu legtöbb útja már új aszfaltburkolat kapott. Akad azonban még néhány, amely felújításra szorul, így például a Bányász és a Dózsa György út. Frekventált szakaszokról van szó, így a helyiek kényelme és biztonsága érdekében mindenképpen szeretnénk kátyúmentessé tenni őket. 

A mellettük fekvő árokrendszert is ki kell javítani. Ez a tervek szerint a jelenleg futó vízrendezési projekt keretében fog megvalósulni – fejtette ki a polgármester. Hozzátette: a közterületek karbantartását célzó eszközbeszerzési kiíráson is részt vesznek. Siker esetén a támogatásból rézsűkaszát fognak vásárolni, amellyel a bekötő- és a turistautak menti növényzetet tudják majd rendbe tenni. A helyi óvoda bővítését is tervezik orvosi szoba és tornaterem kialakításával. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában