Korszerűsítés

2022.02.06. 06:55

Egyre jobb körülmények között tanulhatnak a nógrádi általános iskolások

Sorra válnak korszerűvé Nógrád megye általános iskolái. A beruházásoknak köszönhetően a diákok és a pedagógusok is modern körülmények között tölthetik mindennapjaikat az intézményekben.

Nagy Orsolya

A korszerűsített oktatási intézményekben a diákok és a tanárok is komfortosabban tölthetik napjaikat

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

pásztói Zsigmond Király Általános Iskola infrastrukturális fejlesztésére a Salgótarjáni Tankerületi Központ csaknem másfél milliárd forintot nyert el. 

Szántó Marianna, az iskola igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy a fejlesztés a terveknek megfelelően, gőzerővel halad. 
– Nagyon várjuk, hogy elkészüljenek a szakemberek a munkálatokkal. A beruházásnak köszönhetően a színvonalas oktatás feltételeit még inkább biztosítani tudjuk a következő tanévben, a gyerekek pedig modern körülmények között tanulhatnak majd a megszépült intézményben – közölte Szántó Marianna. 
Palotáson több mint 850 millió forint támogatásból újítják fel az általános iskolát, melynek munkálatai már szintén javában zajlanak. Ráadásul a fejlesztés során egy tornatermet is kialakítanak a gyermekek számára. 
Szabó Mihály polgármester a beruházással kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy várhatóan tavasszal fejeződnek be a munkálatok a településen. 
– Fontos a falu életében ez a fejlesztés, hiszen az iskola megépülése, azaz 1947 óta, nem volt jelentősebb felújítás az intézményen. Korszerűsítésére már igen nagy igény mutatkozott, sőt a tornaterem is nagy hiányossága volt az iskolának. Most azonban a 21. századnak megfelelő intézményben tanulhatnak majd a térség tanulói, hiszen nyolc településről érkeznek ide diákok – hangsúlyozta Szabó Mihály. 

Nézsán mintegy nyolcvanmillió forintból újul meg a Mikszáth Kálmán Szlovák Nemzetiségi Általános Iskola. 
– Az intézmény épületének felújítása hatvanmillió forintból kezdődött el. A második ütemben a kastély homlokzata és díszerkélye nyeri vissza korabeli szépségét – mondta korábban Sztankóné Steflik Éva, az iskola igazgatója. 
Hozzátette: megvalósul egyebek mellett az épület homlokzatának a felújítása, továbbá a fekvőeresz és lefolyóvezetékek cseréje is megtörténik tavasszal. 

Bárnában csaknem hatvannyolcmillió forintból valósult meg a település iskolájának energetikai korszerűsítése, amelyet a közelmúltban adtak át. 
Szabóné Bohács Ditta, az Aba Sámuel Általános Iskola Bárnai Tagiskolájának igazgatója a rendezvényen hangsúlyozta, hogy a felújításnak köszönhetően a diákok és a pedagógusok egyaránt otthonosabb és komfortosabb körülmények között tölthetik mindennapjaikat. 
Tavaly tavasszal készült el a berceli Széchenyi István Általános Iskola is, mely közel egymilliárd forintból újult meg.

Bővítették a tornacsarnokot, az épület is teljeskörűen megújult, de futó- és kézilabdapálya is épült az udvaron, s modern eszközökkel szerelték fel a tantermeket. 
Taron a Kodály Zoltán Általános Iskola energetikai korszerűsítése mintegy száztízmillió forintból valósult meg. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában