Didergős

2022.01.05. 11:38

Ismét megrendezik Zabaron a Hidegfesztivált

Ferencz Nándor, Zabar község polgármestere mesélt portálunknak a hétvégi eseménnyel kapcsolatban.

V. E.

Szombaton ismét sok program várja az érdeklődőket

Forrás: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

– Már az első fesztivál megszervezésekor hagyományt kívántunk teremteni a programból, ezt a törekvést tovább erősítette a rendezvény sikere. Tavaly januárban a megvalósítást a vírushelyzet megakadályozta. Így a második Zabari Hidegfesztivál 2022. január 8-ra tolódott, a munkálatok természetesen már gőzerővel zajlanak.

– Mennyire elengedhetetlen kellék a hideg és a hó?
– Nálunk esett már némi hó, amit hűvösebb, árnyékos helyre összehordva próbálunk „tartósítani”, de sajnos a kupacok nagysága egyre csökken. A Chernel István Sí és Turisztikai Klaszter elnöke, Fehér Gyula sietett ismét segítségünkre. Így, amennyiben ez lehetséges lesz, 2019-hez hasonlóan idén is a mátraszentistváni síparkból kaphatunk havat. 

– Milyen programok varázsolják majd forróvá a hangulatot?
– A helyi gasztronómia mellett főszerep jut a hagyományőrző csoportoknak. Várhatóan Szilágyi Zoltán, a magyar jégember ismét megméretteti magát a településünkön. Az érdeklődők megtekinthetik Barta Sylvia meteorológus időjárás-jelentését. Mivel az elkerített nézőtéren könnyen összezsúfolódhatnak az emberek, úgy döntöttünk, oda csak védettségi igazolvánnyal léphetnek be a látogatók. A tábortüzet Mónus József világbajnok távlövő íjász fogja meggyújtani egy lángoló nyílvesszővel, míg sztárvendégként az Irigy Hónaljmirigy lép színpadra 14 órától. 

Ferencz Nándor, Zabar polgármestere
Forrás: Hüvösi Csaba / NMH

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában