Ötletes

2022.01.05. 13:47

Hatalmas népszerűségnek örvend a tiktokozó pilinyi testvérpár (videók)

Az ország tiktokkereivé válasz­tották a pilinyi testvérpárt egy tehetségkutató versenyen, ahol az elismerés mellé értékes ajándékokat is kaptak. Alig fél éve csöppentek bele a videózás világába, és továbbra is az a céljuk, hogy fejlődjenek. Később közönség előtti fellépéseket is vállalnának a zenéikkel.

Fodor Orsolya

Oláh Stefánia és Oláh Ferenc a nyereményekkel. A pilinyi testvérpár folyamatosan dolgozik az új dalokon és videókon. Fontos számukra az is, hogy a saját elképzeléseiket valósítsák meg.

Forrás: NMH

Fotó: F.O.

Az Index hírportál tehetségkutató versenyén az ország legjobb tiktokkerének választották a pilinyi testvérpárt, a huszonhárom éves Oláh Ferencet, aki gitáron kíséri énekes húgát, a kilencesztendős Oláh Stefániát. 
– Augusztusban kezdtünk videókat készíteni, amit feltöltöttünk egy népszerű internetes platformra, és hamar észrevettük, hogy mennyire tetszik az embereknek az előadásunk. Egyre több pozitív visszajelzést kaptunk, és a követőink száma is folyamatosan emelkedett – mondta Oláh Ferenc. 
Hozzátette: az ország egyik vezető hírportálja indított egy versenyt tiktokkerek részére, amelyben az ország legjobbját keresték. Ők is beneveztek a megmérettetésre és elküldték rövid videóikat a rendezőknek. Nem sokkal később értesítést kaptak arról, hogy bejutottak a legjobb tizenhat közé. Ekkor elkezdték még komolyabban venni a versenyt és igyekeztek javítani a felvételeik színvonalán. 


Mint mondta, rövid idő alatt bejutottak a legjobb négy közé. Közvetlenül előtte már feladatokat kaptak, tehát ekkor már nem a saját elképzeléseiket kellett megvalósítaniuk az elküldött anyagaikban. A legjobb négy között már meglátogatta őket egy forgatócsoport, hogy profi eszközökkel készítsék el számukra a döntőbe szánt videókat. Ezután utaztak csak el Budapestre, a végső megmérettetésre, ahol a zsűri az ő produkciójukat találta a legjobbnak. 
– Az elismerés mellett nyertünk egy csúcskategóriás okosórát és egy okostelefont is, ami nagy segítség lesz majd számunkra, hogy a jövőben még minőségibb videókat tudjunk készíteni. A korábbi felvételeket ugyanis nem kamerával vettük fel, hanem hasonló, de kisebb tudású telefonnal – árulta el Ferenc, hozzátéve: – Úgy tudjuk, hogy a rendezők mentori programot indítanak, amelyben mi is részt veszünk, s valaki majd a segítségünkre lesz, hogy fejlődhessünk a videózás területén, és valódi influenszerré válhassunk. 
Oláh Stefánia – becenevén – Tepi a harmadik évfolyamon tanul jelenleg, és úgy veszi észre, hogy az osztálytársainak nem igazán tetszik az ő hirtelen jött népszerűsége, a tanárok viszont rendszeresen nézik őt a videóplatformon és dicsérik, ösztönzik a további éneklésre. 


Amikor megnyerték a versenyt, többen gratuláltak nekik a településről és az elismerő szavakat nem a romáktól kapták, ami meglepte őket. Pedig a zenéjükbe mindig csempésznek valami különlegességet a kultúrájukból. 
– Folyamatosan tervezzük az új dalokat, amiket ketten írunk Tepivel. A szüleink támogatnak minket és mivel értenek a zenéhez, jól esik tőlük az elismerés. Persze emellett dolgozni is kell, mert nem lehet megélni a rövid, zenés felvételekből, de később, ha fellépéseket vállalunk, akkor talán már más lesz a helyzet – mondta Ferenc. 
Hozzátette: azért dolgozik éjjeliőrként, hogy nappal több ideje legyen a húgával gyakorolni, mert még ezeket a rövid egyperces videókat is sok próba előzi meg.

Címkék#Tik-Tok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában