Táncparkett

2021.12.11. 16:48

Új vezetők tanítják be a szécsényi hiphoptáncosokat

Szécsényben már az ezredforduló óta hódít az akrobatikus elemekkel tűzdelt, nagy mozgásigényű modern tánc, a hiphop.

Sz. F.

Bagó Fanni a kis csoportos táncosokkal a csütörtöki és pénteki napokon tart gyakorlóórákat

Forrás: NMH

Fotó: Sz.F.

Deák Réka tánccsoportjai számos hazai és nemzetközi sikereket értek el. Tizennégy év után Réka úgy döntött, hogy átadja helyét két fiatal, tehetséges tanítványának, Bagó Fanninak és Pintér Bernadettnek. 

Bagó Fanni elmondta, hogy kisgyermekkora óta táncol az együttesben. Sokat köszönhet Deák Rékának, akit példaképének tekint. Mindig szeretett volna hiphoptáncot tanítani, s ez most valóra válhatott. Jelenleg két csoportot vezet, a csütörtöki és pénteki napokon a 10–13 évesekkel gyakorolnak, szombati napokon a haladókkal. Utóbbi foglalkozásokat Pintér Bernadettel közösen vezetik. Fanni egyetemi tanulmányokat folytat Budapesten, ezért úgy kell beosztania az idejét, hogy a táncpróbákat is mindig meg tudja tartani. Ez azonban nem jelent gondot, mert a hiphoptánc valódi kikapcsolódást, élményt jelent számára, így szívesen áldozza rá az idejét. 

Társa, Pintér Bernadett a kis csoportot vezeti, de szombati napokon a nagy csoporttal is foglalkozik. Bagó Fanni elmondta, hogy bár Bernadett később kapcsolódott be a T.C.D. táncegyüttes életébe, hiszen előtte a Savaria Alapfokú Művészetoktatási Intézményben táncolt Salgótarjánban, azonban nagyon jól együtt tudnak dolgozni. 

Az új táncoktatók tervei között szerepel, hogy csoportjaikat különböző versenyekre is felkészítik, és a különböző városi rendezvényeken is megmutatják majd ügyességüket. Amennyiben a vírushelyzet engedi, a nyáron megtartják a hagyományos évzáró táncgálájukat, ahol az év során tanult koreográfiákat is bemutatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában