Dal

2021.12.21. 17:22

Ezért választotta Hollókőt legújabb klipjének forgatási helyszínéül Tóth Gabi

Minap látott napvilágot Tóth Gabi legújabb videóklipje, Szeretni jöttem címmel. A forgatásához aligha találhatott volna a stáb varázsosabb és meghittebb helyszínt a nógrádi ékszerdobozfalunál, Hollókőnél. Az énekesnő portálunknak elárulta: mi ihlette a dalt, s hogyan esett a választás piciny településünkre.

P. K.

Forrás: Youtube

Tóth Gabit hitének megvallása és az Eucharisztikus Kongresszuson való fellépése miatt valóságos gyűlölet cunami árasztotta el a virtuális térben. Az énekesnő közösségi oldalán is beszámolt arról, hogy a sajtó egy része és különböző véleményvezérek is megbélyegezték. A Szeretni jöttem mindezen támadások után született meg Harmath Szabolcs zeneszerző és Valla Attila szövegíró összefogásával, mellyel az énekesnőt életének egy nehéz szakaszán kívánták átsegíteni.

Minthogy a dal képi világának a hollókői táj adta meg a varázsát, kíváncsiak voltunk, az énekesnő és csapata miért a nógrádi falut választotta a klipforgatáshoz.

– A dal mondanivalójához méltó helyszínnek találtuk Hollókőt. Ez a háromszáz lelkes pici település a hegyek között olyan, mint egy mesevilág. Visszarepít az időben és elvarázsol a szépségével, a hangulatával, a történelmi hagyományaival. Azt érzi az ember, hogy hazaérkezett. Itt egyszerre megtapasztalható múlt és jelen. Az itt élők kedvessége és vendégszeretete pedig példaértékű volt, amiért nagyon hálás vagyok nekik – emelte ki Tóth Gabi, hozzátéve: – Ez a dal mindenkinek szól, aki úgy érzi a szeretetet választja a gyűlölet helyett és hisz abban, hogy megoldást jelenthet a legtöbb hétköznapi problémára. Nem mindegy, hogy mit hagyunk örökül az utánunk jövő nemzedéknek. Őrizzük a létünk lángját és szívből írjunk mesét, talán ez a boldogság kulcsa.

Tóth Gabi érdeklődésünkre elárulta, hogy a dal egyfajta válaszként íródott a gyűlöletre.
– Azt üzenjük, hogy a szeretet mindig győz, erősebb mindennél és átölel mindannyiunkat. Egy ballada, mely reméljük, utat találhat az emberek lelkéhez. Nehéz időket élünk, a koronavírus-járvány negyedik hulláma is tombol, az emberek elfáradtak. Az ünnepi időszak azonban a hit, a remény, az öröm időszaka. A Szeretni jöttem nem is lehetne aktuálisabb, hiszen a megjelenése napján a negyedik gyertyát gyújtottuk meg. Lélekben már készülünk Jézus születésére, a karácsonyra. Hívők és nem hívők egyaránt átérzik e szent ünnepnek a jelentőségét – tette hozzá.

Először járt Hollókőn

Kérdésünkre, hogy fűzi-e egyéb emlék Nógrád megyéhez, az énekesnő elmondta: többször járt már szűkebb hazánkban és a települések szépsége magával ragadta. – Ezen a gyönyörű hegyes-völgyes vidéken csupa kedves, közvetlen emberrel találkoztam már, szívesen emlékszem vissza ezekre a látogatásokra. Hollókőn most voltam először, de azonnal a szívembe zártam. Azt tervezem, hogy rövidesen újra visszatérek a családommal, mert hihetetlenül jól éreztem magam. Hollókő egy ékszerdobozba zárt pici Magyarország! – mesélte az énekesnő, aki abba is beavatta portálunkat, hogyan tölti idén a karácsonyt. – Végre összegyűlik majd az egész család, melyre Hannika születése óta még nem volt lehetőség. Mindannyian megkaptuk a harmadik vakcinát is, ezért újra együtt lehetünk a szeretet ünnepén. Palkonyára megyünk a nővérem párjának, Zolinak a vendégházába. Nagyszülők, szülők, gyerekek együtt főzünk, beszélgetünk és igyekszünk élményekkel meglepni egymást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában