Körözött állat

2021.12.14. 17:10

Eltűnt állatok nyomában: fekete csődört keresnek a rétsági rendőrök

Eltűnt személyt, autót, de ritka növényt és állatot is be lehet jelenteni a rendőrségnek, akik körözést adnak ki. Országosan jelenleg 222 állatot keresnek, köztük egy lovat is, amelyet a Rétsági Rendőrkapitányság egyenruhásai próbálnak felkutatni.

Nool

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

A police.hu állat körözéseinek Nógrád megyére vonatkozó listáján jelenleg csak egy ló szerepel, amelyet a Rétsági Rendőrkapitányság keres. A kutatást valószínűleg az is nehezíti, hogy kevés adattal rendelkeznek a patásról. Eltűnt embereknél például a nevet, az eltűnés helyét és idejét is megadják, ami nem csak a hatóságoknak, de a lakosság számára is nagy segítséget jelent. 

A nyilvános adatlapon csupán annyi szerepel, hogy egy fekete szőrű csődörnek veszett nyoma, de arról, hogy mikor és hol, nincs publikus információ.

Országosan egyébként még hét lóra adtak ki körözést az egyenruhások, illetve egy sertést, 37 juhot, és 106 szarvasmarhát is igyekeznek felkutatni. Sajnos a haszonállatok mellett házikedvenceket is keres a rendőrség, jelenleg 69 kutyát várnak haza gazdáik. Az országos körözési listán jelenleg 222 állat szerepel, pedig valószínűleg ennek többszörösének veszik nyoma. Sokan valószínűleg nem tudják, de eltűnt állataikat is bejelenthetik a rendőrségen, ha arra gyanakodnak, hogy bűncselekmény áll a hátterében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában