Környezettudatosság

2021.12.29. 09:00

Elektronikai hulladékokat gyűjtenek Szécsényben

A feleslegessé vált gépeket, berendezéseket 2022. január 14-én és 15-én 7.00 órától 17.00 óráig lehet leadni a volt ÉMÁSZ területén, a Rákóczi út 41. szám alatt.

Nool

Az e-hulladékot nem szabad a kukába dobni, mert olyan elemeket tartalmaz, amelyek a hagyományos kommunális hulladék elégetésekor nem semmisülnek meg, a természetbe kerülve károsan hatnak egészségünkre és környezetünkre - írja a közösségi oldalán megjelentetett felhívásában Szécsény város vezetése.
2022. január 14-én és 15-én szombaton 7.00 órától 17.00 óráig minden olyan berendezést átvesznek, ami elektromos árammal működik (hűtőgép, fagyasztó, televízió, bojler, mosógép, porszívó, elektromos konyhai berendezések, számítógépek, nyomtatók, fénymásolók, telefon, rádió, videoberendezések, elektromos kerti gépek, barkácsgépek, világítási armatúrák, játékkonzolok).
Az alábbi hulladékokat azonban nem tudják átvenni: orvostechnikai eszközök, földfém-kábel, ipari alu-kábel, radioaktív berendezések, fénycsövek, autóakkumulátor, napelem, robbanásveszélyes eszközök. 
A gépeket az önkormányzat munkatársai ellenőrzik és csak az alkatrészek tekintetében hiánytalan, ép készülékeket veszik át. Elektronikai hulladékot csak lakcímkártya bemutatásával lehet leadni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában