kívánság

2021.12.04. 16:54

A szőke kislány „csak” szülőket kért a nógrádi Mikulástól

Nem mindennapi történetről számolt be egy nógrádi Mikulás portálunknak. Kántor Zoltán évente 8-10 alkalommal bújik a „lappföldi” bőrébe, több száz gyerekkel találkozik minden télen, mégis van egy eset, melyet ma sem tud meghatódás nélkül felidézni.

Gubányi Patrik

Forrás: Shutterstock

Fotó: Illusztráció

Ezek a napok már az ünnepi készülődés jegyében telnek szinte minden családban, több nógrádi településen különleges programokat is kínálnak a kicsiknek és a nagyoknak egyaránt. A karácsony előtt azonban van még egy fontos esemény, a Mikulás érkezése, melyet sok helyen a második adventi gyertya meggyújtásával kötnek össze. Idén advent második vasárnapján – más települések mellett – Salgótarjánba, Balassagyarmatra, Pásztóra, Szécsénybe és Bátonyterenyére is ellátogat a nagyszakállú.

Szent Miklós ünnepe kapcsán megkerestük a megye egyik legnépszerűbb Mikulását, Kántor Zoltánt. A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház oszlopos tagja egészen fiatal kora óta teszi szebbé a gyermekek számára ezt az alkalmat.

– Először 19 éves koromban voltam Mikulás, a Székesfehérvári Alba Plázában. Előtte csak manóként vagy krampuszként tevékenykedtem. Minden évben 8-10 alkalommal öltöm magamra a szimbolikus piros jelmezt, bár tavaly a koronavírus-járvány miatt ez a szám kevesebb volt. Legtöbbször az óvodákat, bölcsődéket, illetve a rendezvényeket járom Mikulásként. Úgy látom, hogy manapság házhoz már kevesen mennek, ezt megoldják már családon belül – mondta el portálunknak.

A színész imádja a gyerekek lelkesedését és örömét látni, elmondása szerint az év minden napján ezt csinálná, ha lehetne. Érdeklődésünkre megosztott egy megható történetet is.

– Amikor a plázában voltam Mikulás, tizenkét órán keresztül folyamatosan jöttek a gyerekek. Nem ettem, nem ittam, a műszakáll gumija alatt vérzett a fülem. Éppen elkezdtem volna sajnálni magam, amikor jött egy gyermekcsoport; utólag kiderült, hogy állami gondozottak voltak – idézte fel Kántor Zoltán. – Megkérdeztem egy gyönyörű, szőke kislányt, hogy mit szeretne karácsonyra, és azt mondta: egy anyukát és egy apukát. Elszégyelltem magam, és már nem zavart az sem, hogy nem ettem aznap.

Borítóképünk illusztráció!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában