közgyűlés

2021.11.18. 18:13

Több mint 33 milliárd forintból fejlődik Nógrád megye turizmusa

Az elmúlt időszakban végzett tevékenységeikről számoltak be szűkebb hazánk egyes intézményeinek és hivatalainak vezetői a megyei önkormányzat csütörtökön megtartott közgyűlésén.

G. E.

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

A képviselők beszámolót hallhattak a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Nógrád Megyei Kormányhivatal bátonyterenyei, szécsényi és pásztói járási hivatalainak, továbbá a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Nógrád megyei Kirendeltségének működéséről. Ezek mellett a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Nógrád Megyei Adó és Vámigazgatóság, valamint a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum igazgatója is tájékoztatták a jelenlévőket.

Döntés született arról, hogy a Szent Lázár Lovagrend Salgótarjáni Szent Ilona Jószolgálati Alapítványnak 30 ezer forintos támogatást biztosítanak a Mindenki karácsonya” című program megrendezésére.

A Novohrad-Nógrád Geopark ENJOY Parkká való fejlesztése című projekt előrehaladásáról Nagy Júlia, a programot kidolgozó vállalkozás képviselője számolt be.

– A Novohrad-Nógrád Geopark területén 33,5 milliárd forintból valósul meg a tervek szerint a fejlesztés, 17 településen több mint 60 beruházást érint a program. Ennek köszönhetően legalább 160 új munkahely jön majd létre – fogalmazott Nagy Júlia. – Mindez kiegészül az infrastrukturális, a túra- és kerékpárúthálózat, a palóc gasztronómiai hálózat fejlődésével, valamint a szálláshelyek is bővülni fognak. Pásztó, Hollókő, Maconka, Szécsényben a tűztorony és Salgótarján is nagy hangsúlyt kap, de mások mellett Béren, Kazáron, Kishartyánban és Szandaváralján is Aktív Enjoy Pontokat alakítanak ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában