összefogás

2021.11.25. 13:50

Mindenüket elvette a tűz: sokan segítenek a bajba jutott szécsényi asszonynak és beteg fiának

Mint arról korábban már beszámoltunk, a városban leégett a háza Ferovné Hrehorovszky Anna 66 éves nyugdíjasnak, aki 30 éves beteg fiával él együtt. Életük munkája semmisült meg.

Szenográdi Ferenc

Ferovné Hrehorovszky Anna meghatottan fogadta a környékbeli emberek hatalmas segítségét Fotó: Szenográdi Ferenc

Összefogtak a város jó szándékú emberei, hogy segítsenek a bajba jutott családnak, de az ország különböző részeiről is érkeztek felajánlások. Ferovné Hrehorovszky Anna könnyes szemmel mondott köszönetet Stayer Lászlónak, a város polgármesterének, hogy ideiglenes lakást kaptak, s mindazoknak, akik annak berendezését, különböző eszközöket biztosítottak a számukra, s mindazoknak, akik valamilyen formában segítik őket.

Ferovné Hrehorovszky Anna meghatottan fogadta a környékbeli emberek hatalmas segítségét
Fotó: Szenográdi Ferenc

Jászberényi Richárd helyi lakos az összefogás szervezője, aktívan részt vesz a család megsegítésében. Ahogy mondta, átérzi a tragédiájukat, annak ellenére, hogy ő is beteg, mégis kiveszi a részét a fizikai munkából is, s a segítségnyújtásokat koordinálja.

Statikai szempontból is meg­vizsgálta a vályogból épült há­zat, s megállapította, nem szükséges lebontani, kivitelez­hető a felújítás. Első lépésként legfontosabb a tető megjavítása, hogy az épület ne ázzon be, s ezután mielőbb megkezdhessék a belső munkálatokat is. Jászberényi Richárd felkérte Rácz Attilát, a Nógrád Megyei Roma Kisebbségi Önkormányzat tagját, hogy a romák körében is kérjenek segítséget a bajba jutott családnak.

– Összefogtunk, itt vagyunk, hogy kétkezi munkával segítsünk, és a később adódó feladatokban is dolgozzunk – mondta Rácz Attila. – Kötelességemnek éreztem, hogy jöjjek és segítsek, minden jó szándékú ember így tesz – fűzte hozzá Gerstenmayer István.

Jászberényi Richárd arra is kitért, hogy a tűzeset napján felajánlotta a családnak, hogy aludjanak náluk, de végül a szomszédban kapott helyet a szerencsétlenül járt asszony és fia. Ezután az önkormányzat biztosított részükre szolgálati lakást, amelynek berendezésében a hivatal és a város lakói is segítettek.

Az önkéntes munkások jelenleg a tető kijavításán dolgoznak, a léceket Deák Bence, valamint Cseri József biztosították, a cserepet Makovinyi Tamás, amelyet a fia targoncán szállított a helyszínre. Rádi Martin szögekkel érkezett a munkához, hogy a léceket fel tudják erősíteni. Percze Nándor konténerekkel elszállítja a lakásban lévő összeégett berendezéseket, s egyéb hulladékot, hogy a belső munkálatokat is el tudják kezdeni.

– Megható az a segítség, amit a szécsényiektől és más településen élő emberektől kaptam, azt mondják, hogy a magyarok zárkózottak, én viszont nem ezt tapasztaltam, hanem ennek az ellenkezőjét, hiszen rengetegen a segítségünkre voltak – mondta Ferovné Hrehorovszky Anna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában