elismerés

2021.11.01. 19:50

Évek óta elhivatottan dolgozik Balassagyarmat fejlődéséért a kitüntetett alpolgármester

Huszár Péter 2006 óta önkormányzati képviselő a városban. A mostani ciklusban már alpolgármesterként is tevékenykedik, legfőbb feladata a városüzemeltetés. Évek óta tartó munkásságát a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése nemrégiben Nógrád Megyéért díjjal ismerte el.

Lászlók Judit

Huszár Péter alpolgármester munkáját Nógrád Megyéért díjjal ismerték el

Forrás: NMH

Fotó: L.J.

Huszár Péter 1958-ban született Balassagyarmaton. Az általános iskola után a 217-es sz. Szakképző Iskolában géplakatos-gépszerelő szakmát tanult, majd 1980-ban leérettségizett. Feleségével 1978-ban házasodtak össze, akivel két gyermeket neveltek fel. Aztán 1979-ben a Nógrád Megyei Lapkiadó Vállalat terjesztési előadója lett és tizenöt éven át a megye több újságánál dolgozott.

– Ezt követően 1992 és 1995 között a Nógrád Megyei Moziüzemi Vállalat alkalmazásában a balassagyarmati Madách Mozi vezetője voltam, majd 1998-ban reklámmal és lapkiadással foglalkozó vállalkozást alapítottam. Így öt éven át a Városi Újság, később a Nógrádi Újság tulajdonosaként, kiadójaként végeztem a feladataimat – mondta Huszár Péter. Balassagyarmat alpolgármestere hozzátette: – A kollégáimmal mindig igyekeztünk az újságokat olyan tartalmakkal megtölteni, amelyek összehozzák az embereket.

Mindez idő alatt a saját fejlődéséről sem feledkezett meg, ugyanis a Külkereskedelmi Főiskola által szervezett egyik kurzuson 1995-ben külkereskedelmi üzletkötő végzettséget szerzett, valamint 2001-ben a Laser Consult pályázatíró tematikus kurzusát szintén elvégezte.

Huszár Péter alpolgármester munkáját Nógrád Megyéért díjjal ismerték el
Fotó: L.J. / NMH

– Három éven át, vagyis 1999–2002 között a Miniszterelnökség kistérségi megbízottjaként a választókörzet településeinek nyújtottam segítséget a pályázati munkájukban. Ugyanekkor a Nógrád Megyei Önkormányzat Gazdasági Bizottságának külsős tagja is voltam. Mindemellett 2006-tól folyamatosan a választókörzetem egyéni önkormányzati képviselőjeként, illetve 2019 óta Balassagyarmat alpolgármestereként is tevékenykedem. Elsősorban a városüzemeltetésért felelek, nagyon szeretem ezt a munkát. Ugyanis jó látni, ahogy fejlődik és egyre csak szebb lesz a városunk. Az itt élő polgárok visszajelzései alapján pedig joggal mondhatom, hogy jó úton járunk – mondta Huszár Péter, akinek az évek óta tartó munkásságát a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése nemrégiben Nógrád Megyéért díjjal ismerte el.

– Őszintén szólva meglepett és nem számítottam arra, hogy valaha is megyei szintű elismerést kapok. Természetesen örültem neki, de számomra alapvető, hogyha az ember olyan gyönyörű helyen él, mint Nógrád megye, akkor mindent megtesz azért, hogy ezt megőrizze és még jobbá tegye. Ezért úgy vélem, hogy sok más személy is megérdemelné ezt a díjat – fogalmazott Huszár Péter.

Bár az alpolgármester elmondása szerint már nincs messze a nyugdíjtól, azonban egyelőre nem tervezi még a pihenést. A ciklust mindenképpen végigviszi, hiszen nem szeretne félmunkát végezni. Mint mondta, sok feladat vár még megoldásra, többek között a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztése, útjavítások, illetve olyan beruházások, amelyekben tevékenyen részt szeretne venni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában