tehetség

2021.11.13. 19:52

A fővárosi cirkusz porondján lépett fel a fiatal bátonyterenyei artista

„Álmodtam egy világot magamnak / Itt állok a kapui előtt.” Az Edda Művek slágerének sorai motoszkálhattak a fiatal bátonyterenyei artista, Vaspál Alex fejében, amikor nemrégiben a méltán híres Fővárosi Nagycirkusz porondján, pontosabban afelett lépett fel műsorszámával.

Dúzs M. Gergely

A fővárosi cirkuszban szárnyalt a fiatal bátonyterenyei artista

Forrás: Beküldött

Alex két éve tökéletesíti mozdulatait a budapesti Baross Imre Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Szakgimnáziumban. Most ennek köszönhetően mutathatta be látványos, kecses és igazán rugalmas tissue (selyemszalag) -gyakorlatát a levegőben az artistaképző ünnepi tanévnyitóján. A 22 éves, hihetetlenül hajlékony artista növendék elmondta, hogy régi álma vált valóra ezzel a fellépéssel, és sikerült komoly érzelmeket kifejeznie produkciójával, amiben ezúttal az elengedést jelenítette meg.

A Hét Évtized című gálaműsor légtornász-produkciójára a Magyar Légtornász Egyesület alapítója, Picard-Vincze Tünde készítette fel Vaspál Alexet. Tünde szereti gyorsan mély vízbe dobni tanítványait.

– Alex egy őstehetség, hiszen nagyon ritka, hogy két év alatt bárki is ilyen magas szintre jusson. Mind erőnlétben, mind technikában rengeteget fejlődött, emiatt tudja ilyen szépen kivitelezni a nagyszabású trükköket – mondta el portálunknak Picard-Vincze Tünde.

A fővárosi cirkuszban szárnyalt a fiatal bátonyterenyei artista
Fotó: Beküldött

Alex edzője hozzátette: tanítványa annyira hajlékony, hogy rendkívül különleges számokra képes, így szinte bármit elérhet ebben a hivatásban.

Sokszor a nézőknek könnyednek tűnő mozdulatokban is rengeteg munka és gyakorlás rejlik. Sőt, azt sem szabad elfelejteni, hogy többméteres magasságban komoly veszély is leselkedik a légtornászokra.

Alex szerint nagyon sok múlik a rendszeres edzéseken, amikor folyamatosan csiszolja a trükköket és a technikáját. A levegőben – akár tizenkét méteres magasságban is – higgadtnak kell maradni és átélni az előre begyakorolt mozdulatsort, hogy ne csússzon hiba a gyakorlatába.

„Adj erőt, hogy be tudjak lépni / Van hitem a magas falak előtt.” Nem kétséges, hogy az Álmodtam egy világot című dal refrénjének folytatása szintén ott lebeg Vaspál Alex szemei előtt. A tehetséges artista mindent meg is tesz álmai valóra váltásáért, hogy hamarosan egy társulat tagjaként nézők ezreit szórakoztassa lélegzetelállító mutatványaival.

Elvarázsolta a cirkusz világa

Jó néhány évvel ezelőtt egy cirkuszi előadás nézőként annyira lenyűgözte Vaspál Alexet, hogy elhatározta, ő is részese szeretne lenni ennek a világnak. A gumi­embernek is becézett fiú önállóan kezdte el képezni magát, és – bámulatos hajlékonyságát látva – még a világklasszis artistaművész Rippel fivérek is elismerően beszéltek róla, sőt biztatták, hogy ezen a pályán van a helye. Alex egyébként a selyemszalag mellett trapézon is kiemelkedő gyakorlatok kivitelezésére képes, emellett a karikát is szívesen használja a műsorszámok alkalmával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában