Évtizedeket töltött a hivatalban

2021.10.28. 17:20

Szontágh Pál-díjjal tüntették ki a balassagyarmati hivatalvezetőt

Dr. Szabó Ágnes harmincöt éve dolgozik a közigazgatásban, jelenleg a Balassagyarmati Járási Hivatal vezetője. Évtizedek óta végzett munkásságáért a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése nemrégiben Szontágh Pál-díjat adományozott számára.

Lászlók Judit

Dr. Szabó Ágnes munkáját Szontágh Pál-díjjal ismerték el A szerző felvétele

Dr. Szabó Ágnes 1965-ben született Mezőcsáton. Kisgyermekként is arra vágyott, hogy felnőttként az önkormányzatnál dolgozhasson. Így a középiskola elvégzése után az Államigazgatási Főiskolán folytatta a tanulmányait. 1986-tól dolgozik a közigazgatásban, első munkahelye a Magyarnándor Községi Közös Tanácsnál volt, majd Balassagyarmaton gyámügyi területen dolgozott. Aztán 1991-ben Mohorán, két évvel később pedig a drégelypalánki önkormányzatnál lett jegyző.

– Ezt a tisztséget húsz éven keresztül töltöttem be. A jegyzői feladatok mellett anyakönyvvezetői, gyámügyi, igazgatási és minden egyéb olyan feladatot elláttam, amelyre szüksége volt a település lakosainak, intézményeinek. Eközben 1999-ben munka mellett elvégeztem a Janus Pannonius Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán a jogászképzést – mondta dr. Szabó Ágnes, akinek pályafutásában meghatározó szerepet játszott a drégelypalánki állomás. Korábbi kollégáival mind a mai napig tartja a kapcsolatot, sőt figyelemmel kíséri a település életét is.

Dr. Szabó Ágnes munkáját Szontágh Pál-díjjal ismerték el
A szerző felvétele

A járási hivatalok 2013-ban alakultak. Dr. Szabó Ágnes részt vett ezek átszervezésében, valamint a szakigazgatási szervek járási hivatalokba történő beintegrálásában és a Balassagyarmati Járási Hivatal új épületbe való költöztetésében. Itt kezdetben hivatalvezető-helyettesi pozíciót töltött be, majd 2014. november közepétől hivatalvezető lett. Jelenleg hatvanhárman dolgoznak az öt osztályon, és huszonkilenc település tartozik hozzájuk.

– Most vezetői feladatokat látok el, ami azért eltér a korábbiaktól. Azonban, ha egy-egy ügy kapcsán probléma adódik, mindig igyekszem segíteni és támogatni az ügyintézőket. Őszintén mondhatom, hogy nagyon elégedett vagyok az osztályvezetőkkel és a munkatársakkal – mondta dr. Szabó Ágnes, aki úgy véli, hogy a legnagyobb kihívást a gyámügyi terület jelenti. Sokszor kell ugyanis a gyermekek sorsát vagy éppen a nehéz helyzetben lévő családok életét befolyásoló döntést hozni, ami nagyon nehéz.

A hivatalvezető kifejtette továbbá, hogy a közigazgatást hivatásának tekinti. Mint mondta, az elvégzett munkája megelégedéssel tölti el, és örömére szolgál az állampolgárok ügyeinek pozitív irányú intézése. A harmincöt éve tartó szolgálatot a Nógrád Megyei Önkormányzat Közgyűlése nemrégiben Szontágh Pál-díjjal ismerte el.

– Ez a díj nagy örömet és elismerést jelent számomra. Talán sokan nem is tudják, hogy a munkánk során az emberek széles spektrumának igényeit kell kiszolgálnunk, legyen szó az ügyintézés bármely formájáról. Ez a szolgálat pedig nagy kihívás – fogalmazott dr. Szabó Ágnes, akinek legfőbb célja, hogy a kihívások ellenére a kollégái ugyanúgy szeressék a munkájukat, ahogyan ő.

Címkék#jegyző

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában