hagyomány

2021.10.13. 08:33

Papír- és szemétgyűjtő akciót is szerveztek a szécsényi iskolában

A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában hagyomány, hogy ősz közeledtével papírgyűjtést szerveznek.

Sz. F.

Pancsovai Gergely, az iskola igazgatója konténerbe helyezi az általa gyűjtött papírt

Forrás: NMH

Fotó: Sz. F.

Pancsovai Gergely, az iskola igazgatója elmondta, hogy ilyenkor az osztályok között mennyiségi versenyt hirdetnek, így a gyermekek aktívabban vesznek részt a gyűjtésben. Az iskola udvarán jelenleg is egy hatalmas konténer áll, amelyet Salgótarjánból hoztak el, hogy a gyerekek ebben gyűjtsék az otthonról hozott sok-sok papírt. Az iskola igazgatójától megtudtuk, hogy olyan év is előfordult már, amikor két teljes konténernyi papírt gyűjtöttek össze a szorgos diákok. Egy-egy alkalommal általában öt-hat tonna papírhulladék kerül a gyűjtőedénybe. A hulladékért kapott pénzből díjazzák az osztályokat és a gyűjtésben részt vevő tanulókat is.

Pancsovai Gergely, az iskola igazgatója konténerbe helyezi az általa gyűjtött papírt
Fotó: Sz. F. / NMH

Idén szemétgyűjtő akciót is szerveztek az intézményben. A tanulók az osztályfőnökükkel együtt a város különböző pontjain, a Ligetben, a Várkertben szedik össze az eldobált szemetet. A zsákokat az önkormányzat biztosítja számukra, s az elszállítást szintén megoldja. Az iskola igazgatója úgy vélekedett, hogy a szemétgyűjtési akciónak kettős célja van. Egyfelől a diákok összegyűjtik a szemetet, megtisztítják az adott területet, másrészt tudatosul bennük a környezetvédelem, s nem fognak a szemetelők közé tartozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában