támogatás

2021.10.07. 14:24

Gyógynövény illóolaja miatt létesült az új diósjenői kert

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a község önkormányzata a gazdasági felzárkóztatási programban elnyert kétszázmillió forint vissza nem térítendő támogatást a Jenői Strandfürdő egy részének felújítására fordítja.

L. J.

A kertet a közmunkaprogramban részt vevő dolgozók gondozzák Beküldött fotó

Székely József Ede, polgármester elmondta, hogy az összegből az egykori kisbüfé épületét és a valamikori öltöző épületét újítják fel, és töltik meg új tartalommal, továbbá a kettő közötti udvarrész is megújul.

– A beruházáshoz hozzátartozik még a Bessenyeiné Somorjai Ágnes, a település jótevője után elnevezett fürdőház is. Ahol két darab nyolc-tíz személyes dézsafürdő, egy gőzfürdő, egy a Börzsönyre néző panoráma ablakkal felszerelt szauna és egy jakuzzi is helyet kap majd – mondta a polgármester. Hozzátette: – A Belügyminisztérium támogatásával ehhez kapcsolódóan, közmunkaprogramban hozunk létre egy gyógynövénykertet, egy önkormányzati tulajdonú területen. Az itt termelt növények szárítmányaiból készült főzettel, illetve a növények lepárolt illóolajával szándékozunk illatosítani, vonzóvá tenni a fürdővizeket.

A kertet a közmunkaprogramban részt vevő dolgozók gondozzák
Beküldött fotó

A gyógynövénykertet a közmunkaprogramban résztvevők gondozzák, akik eddig több ütemben, többezer zsálya, izsóp, kakukkfű és levendula palántát telepítettek. Ezeket pedig a későbbiekben manuálisan fogják majd feldolgozni.

– A fürdőházban szeretnénk kialakítani egy kis ajándékboltot, azért, hogy az illatos növényi szárítmányokat és az illóolajokat értékesíteni is tudjuk majd a vendégeknek – hangsúlyozta a polgármester, aki szerint további előrelépést jelent, hogy a projekt a közmunkaprogramban résztvevőknek hosszútávon is munkát biztosít. A nagyszabású beruházás várhatóan jövőre készülhet el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában