fejlesztés

2021.10.28. 07:30

Folyamatos a föllendülés: fejlődik az infrastruktúra és a turizmus Taron

 Több beruházás is folyamatban van jelenleg a településen.

N. O.

Jövő tavasszal nyithat a terem – mondta Turopoli Zsolt

Forrás: NMH

Fotó: L. B.

Turopoli Zsolt, a falu polgármestere portálunknak elmondta, hogy az általános iskola energetikai korszerűsítése nemsokára befejeződik, amely során kicserélték a nyílászárókat, valamint a fűtési rendszert is korszerűsítették.

– Zajlanak a munkálatok a művelődési háznál is. A szakemberek elvégezték a külső szigetelést, valamint a tetőzet szigetelését, de ezek mellett napelemes rendszert is kapott az épület, hogy költséghatékonyabb működést tudjunk megvalósítani a jövőben. Ezen túlmenően a szakemberek egy hőszivattyús rendszerű fűtőberendezéssel is ellátják az ingatlant. Hamarosan pedig megkezdik az akadálymentesítést és a nagyterem fűtés-korszerűsítését is – közölte Turopoli Zsolt.

Hozzátette: az épületre további támogatást nyertek a Magyar Falu Programban, amely során az irodai helyiségeket átalakítják, valamint mosdót is létrehoznak. A szakemberek várhatóan ősszel kezdik el a tervezett munkálatokat.

Jövő tavasszal nyithat a terem – mondta Turopoli Zsolt
Fotó: L. B. / NMH

A település vezetője arra is kitért, hogy nemrégiben csapadékvíz-elvezető rendszerre is kaptak támogatást, amelynek köszönhetően néhány mellékutcában, valamint a Fő út egy szakaszán végeznek korszerűsítést. Jelenleg azonban még a beruházás előkészítési folyamatai zajlanak. Mindezeken kívül egy belügyminisztériumi pályázatnak köszönhetően, a tervek szerint jövő tavasszal, útfelújítást is végeznek.

Turopoli Zsolt kiemelte, hogy a Magyar Falu Programban orvosi eszközökre nyertek támogatást, amelynek összegéből a védőnői szolgálatnak és a háziorvosnak vásárolnak majd felszereléseket, berendezéseket. Járdafelújításra is nyertek anyagköltség-támogatást, amely során a Fő úton lévő járda egy szakaszát korszerűsítik.

A turisztikai beruházással kapcsolatban a polgármester úgy fogalmazott, hogy a Tar Lőrinc pokoljárását bemutató épületben a munkálatokat idén befejezhetik a szakemberek, és jövő tavasszal megnyitja kapuit a turisztikai látványosság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában