kamerarendszer

2021.09.30. 18:27

Új térfigyelő kamerákkal védik a közbiztonságot Diósjenőn

A gazdaságfejlesztési és felzárkóztatási programban a község önkormányzata negyvenmillió forint támogatást nyert el közbiztonsági kamerarendszer kialakítására.

L. J.

Forrás: Shutterstock

A Diósjenőt teljes egészében lefedő térfigyelőket csütörtökön adták át ünnepélyesen. Az eszközök üzemeltetését az önkormányzat saját forrásból biztosítja.

Mind a harminckét korszerű eszköz felismeri a rendszámokat, illetve az önkormányzat saját tulajdonú zárt optikai hálózattal kötötte össze őket. A kamerarendszer eddig harminc bűncselekmény felderítésében volt a rendőrség segítségére – mondta az ünnepségen Székely József Ede, a község polgármestere.

Kiemelte: a kamerák nem csak a közbiztonságot erősítik majd, hanem az illegális hulladéklerakás megakadályozásában is szerepet játszanak.

Tánczos Miklós, a Rétsági Rendőrkapitányság vezetője, Markó Antal, a Gazdaságfejlesztési és Felzárkóztató Program Nógrád megyei referense, és Balla Mihály országgyűlési képviselő (balról jobbra)
Fotó: NMH

Az eseményen részt vett Balla Mihály országgyűlési képviselő; Markó Antal, a Gazdaságfejlesztési és Felzárkóztató Program Nógrád megyei referense; Tácsik Bálint, a Rétsági Járási Hivatal vezetője; Tánczos Miklós, a Rétsági Rendőrkapitányság vezetője és a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság küldöttsége is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában