Stagnál Salgótarjánban a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció

A 38. heti eredmények alapján elmondható, hogy a szennyvízmintákban mért koncentráció országosan lassú emelkedést mutat.

Nool

Forrás: nnk.hu

Újramérték a koronavírus örökítőanyagának koncentrációját a szennyvízben. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) adatai szerint a megyeszékhelyen mérsékelt a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízben, a tendencia pedig stagnál.

Az oldalon azt írták: a szennyvízminták SARS-CoV-2 vírus-koncentrációja több hét távlatában lassú emelkedést mutat. A vizsgált magyarországi városok többségét stagnáló tendencia jellemzi. Enyhe emelkedés látható Békéscsabán, Debrecenben, Nyíregyházán, Szolnokon, valamint a Budapest környéki agglomerációs települések (Tököl, Biatorbágy, Szigetszentmiklós, Budakeszi, Százhalombatta) közös mintájában. Csökkenés Győrött és Kaposváron figyelhető meg. A vizsgált helyszínek közül 12 minta koncentrációja az alacsony tartományba, míg 10 minta a mérsékelt tartományba esik.

Fotó: nnk.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában