megszületett a döntés

2021.09.03. 12:32

Rendkívüli ülésen döntöttek: bővítheti tarjáni gyárát a koreai vállalat

Az MTI információi szerint fejlesztésre készül Salgótarjánban a Bumchun Precision Hungary Kft., a közgyűlés ezt segítendő módosította az építési övezetet az ipari parkban levő területen pénteki rendkívüli ülésén.

A helyi szakemberek tudására alapoznak

Forrás: NMH

Fotó: L.B.

Ahogyan arról korábban mi is beszámoltunk, bővítené termelési kapacitását a salgótarjáni ipari parkban működő Bumchun Precision Hungary Kft.

Az MTI tájékoztatása szerint Salgótarján polgármestere, Fekete Zsolt ismertette: az elektromos autók akkumulátoraihoz alkatrészeket gyártó vállalat jelentős fejlesztést kíván megvalósítani a területen, amire a hatályos szabályozás nem biztosít lehetőséget. Az érintett részt gazdasági általános területté sorolták át, így a megengedett legnagyobb beépíthetőség 50-ről 60 százalékra módosult. A módosításhoz az állami főépítész hozzájárult.

Az MTI úgy tudja, hogy egy új csarnok megépítése miatt volt szükség a döntésre, amit egyhangúlag, 12 igen szavazattal hoztak meg a képviselők.

A dél-koreai Bumchun Precision két éve települt Salgótarjánba. A 150 embernek munkát adó cég elektromos autók akkumulátoraihoz gyárt alkatrészeket, és mintegy 13,3 milliárd forintos beruházást hajtott végre a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában