segítség

2021.09.04. 19:50

Hatalmas összefogással építik újjá a porig égett ságújfalui házat

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a településen nyár elején leégett egy családi ház. Tizenegy ember, köztük négy gyermek otthona vált lakhatatlanná.

G. E.

A család otthona nyár elején vált lakhatatlanná

Forrás: Beküldött

A községben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat felzárkóztató programját megvalósító Szent Ferenc Szegényei Alapítvány a tragédiát követő napokban elkezdett gyűjtést szervezni a család megsegítésére.

A tűzesetben a tető teljesen megsemmisült, ahogy a használati tárgyak és a ruhák is. A baleset után a helyiek azonnal a szerencsétlenül járt család segítségére siettek, rokonok és ismerősök szállásolták el őket. Tartós élelmiszer és ruhaadomány szinte napokon belül érkezett a számukra, a legfontosabb azonban az volt, hogy a ház mielőbb lakhatóvá váljék – fogalmazott Dálnoki Gábor, a Beer Miklós által vezetett Szent Ferenc Szegényei Alapítvány munkatársa.

Hozzátette, hogy a tűzvész utáni napokban gyűjtést indítottak az újjáépítés költségeinek előteremtésére, amelyhez nagyon sok magánszemély és cég is csatlakozott. Az összefogás példaértékűvé nőtte ki magát. Hangsúlyozta, hogy a nagylelkű felajánlásoknak köszönhetően megvásárolták a tetőszerkezethez szükséges faanyagot. Az összegyűlt adományokból finanszíroztak egy helyi ácsot is, aki az építést irányította.

A család otthona nyár elején vált lakhatatlanná
Fotó: Beküldött

A tragédiában érintett család férfitagjai is kivették részüket a munkából, továbbá saját erőből vásárolták meg a használt cserepeket és a nyílászárókat, amelyeket szintén beépítettek.

– A szeretetszolgálat Fókuszban a gyermek elnevezésű programja – mivel kiskorúak is érintettek a tűzesetben – további forrást biztosít a felújításhoz. Abból a belső födém kialakítása és a gipszkartonozás készül el a tervek szerint – tájékoztatott Dálnoki Gábor, hozzátéve:

– Széles körű összefogásnak köszönhetően valósulhat meg tehát a kitűzött cél, amihez további felajánlásokat is szívesen fogadunk.

Az alapítvány munkatársa rámutatott, hogy a további adományokat a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány számlájára utalhatják el a segíteni szándékozók, a közleményben a „leégett ház” szöveget kell feltüntetni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában