megmérettetés

2021.09.14. 16:23

Mesemondó versenyt szerveznek Pásztón

A Magyar Népmese hetének alkalmából számos programmal készül a helyi Teleki László Városi Könyvtár és Művelődési Központ.

N. O.

Foglalkozásokat is tartanak az óvodásoknak

Forrás: MW

A Magyar Olvasástársaság 2005-ben hívta életre a kezdeményezést, amely által szeptember 30., azaz Benedek Elek születésnapja lett a népmese napja. Ennek célja, hogy fennmaradjanak a népmesék és az azokban élő bölcsesség hagyományát is továbbvigyék.

A rendezvénysorozat szep­tember 28-án, kedden veszi kezdetét, amely során óvodások részére tartanak majd foglalkozásokat, valamint megtekinthetik A só című mese feldolgozását is. A részvételhez előzetes bejelentkezés szükséges, amelyet szeptember 22-ig tehetnek meg az érdeklődők.

Szeptember 30-án, csütörtökön 13.30 órától Benedek Elek mesemondó versenyt szerveznek majd, amelyen 2–3–4. osztályos tanulók vehetnek részt. A megmérettetésre szintén szeptember 22-ig lehet jelentkezni. Az utolsó napon, október 1-jén, pénteken Vándorbatyu – Rendhagyó irodalomóra címmel tartanak rendezvényt, amelyre nagy örömmel várják a 2–3. osztályos tanulókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában