kiállítás

2021.09.26. 11:00

Mandalák díszítik a tari galériát

Kiállítás nyílt a közelmúltban a településen lévő könyvtár galériájában.

N. O.

Turopoli Zsolt, a falu polgármestere lapunknak elmondta, hogy az érdeklődők Pogányné Tari Gabriella mandaláit tekinthették meg. – A megnyitót a helyi Kodály Zoltán Általános Iskola énekkara színesítette, emellett egy különleges Márai Sándor-idézetet hallhattak a jelenlévők Nagy Jázmin előadásában. Ezt követően az alkotó mesélt a műveiről és a technikáról, amelyekkel különleges képei készülnek – idézte fel Turopoli Zsolt. Hozzátette: sokan érdeklődnek a tárlat iránt, amelyet egészen szeptember 30-ig, csütörtökig tekinthetnek meg a látogatók. A település vezetője fontosnak tartja, hogy lehetőséget biztosítsanak a helyi kötődésű embereknek, hogy bemutathassák tehetségüket és alkotásaikat.

– A galéria is azért jött létre, hogy a helyiek értékeit megismerjék a környéken, amelyekről esetleg sokan nem is tudtak eddig. Ezenkívül fontos az is, hogy a világjárvány után ne csak a hangos szórakozásnak adjunk teret – közölte a polgármester, aki szerint a faluban lévő kulturális értékek erősítése is elengedhetetlen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában