fejlődés

2021.09.14. 20:48

Átadták az új gyárat Rétságon: több mint 8 milliárd forintból valósult meg a fejlesztés

8,3 milliárd forintból épült meg a legújabb HANON System gyár. Az üzemet ünnepélyes keretek között adták át kedden Rétságon.

Nool

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

- Bővítette gyárát a klímakompresszorokat gyártó dél-koreai Hanon Systems Rétságon; a 8,3 milliárd forintos beruházáshoz a magyar kormány 1,7 milliárd forintos támogatást nyújtott, a fejlesztéssel 60 új munkahely jön létre – számolt be az MTI.

Hozzátették: A vállalat jelenleg 51 gyártóüzemet és három regionális központot működtet, és 21 országban több mint 21 ezer embert foglalkoztat.

A kedd délutáni átadón részt vett többet között Sztáray Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium biztonságpolitikáért felelős államtitkár is, aki beszédében kiemelte: az, hogy a Hanon Systems magyarországi beruházások mellett döntött Pécsett, Székesfehérváron és Rétságon, azt bizonyítja, hogy a cég elégedett az itteni befektetői viszonyokkal.

Az államtitkár arról is beszélt az ünnepségen, hogy a magyar kormány kellő időben hozta meg a gazdaság újraindításához szükséges intézkedéseket, ennek eredményei közé sorolta, hogy tavaly 28 százalékos volt a beruházási ráta, amivel Magyarország harmadik volt Európában, és egy évben minden eddiginél több, 1735 beruházást támogatott a kormány, amivel 265 ezer munkahelyet tudott megmenteni.

A hírről Balla Mihály, térség országgyűlési képviselője a Facebook oldalán is beszámolt.

- Ezzel a fejlesztéssel tovább erősödik Nyugat-Nógrád szerepe az autóipari gyártásban – írta bejegyzésében a képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában