segítség

2021.08.27. 09:22

Újjáépült a 11 fős ságújfalui család otthona: új tetőt kapott a tűz martalékává vált ház

A tizenegy tagú család háza a nyár elején égett le. A sok nagylelkű felajánlásnak hála mára újraépítették a porig égett tetőt.

Nool

Forrás: https://szentferencszegenyei.hu/

Ahogyan arról korábban is beszámoltunk, a nyár elején Ságújfaluban leégett egy ház, amiben tizenegyen laktak. A Tények riportjából az is kiderült, hogy az anya éppen főzött, amikor a szomszédok szóltak neki, hogy ég a ház a feje felett. A tűz nagyon gyorsan terjedt, a tető teljesen leégett. A házban három család lakott, egy asszony öt hónapos kisbabájával menekült a lángok elől, három nagyobb gyerek pedig kint volt az udvaron.

A községben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat felzárkóztató programját irányító Szent Ferenc Szegényei Alapítvány szervezett gyűjtést a család megsegítésére. Júniusban még arról számoltak be, hogy a tető mellett a használati tárgyak és a ruhák is teljesen megsemmisültek. A baleset után a helyiek azonnal a szerencsétlenül jártak segítségére siettek, rokonok és ismerősök szállásolták el őket. Tartós élelmiszerek és ruhaadományok rövid időn belül érkeztek számukra. A legfontosabb azonan az volt, hogy a ház mielőbb lakhatóvá váljék.

Az alapítvány honlapján néhány napja már arról számoltak be, hogy a felhíváshoz sok magánszemély és cég is csatlakozott, így az adományok lehetővé tették, hogy elkészüljön az új tető. A munkában aktívan részt vettek a család férfi tagjai, az építkezést irányító ácsot a gyűjtésből finanszírozták.

Fotó: https://szentferencszegenyei.hu/
Fotó: https://szentferencszegenyei.hu/

Még mindig várják a segítséget

A befejező munkálatokhoz további felajánlásokat is várnak a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány számlaszámára történő utalással (OTP Bank 11742094-26993856). A közleményben kérik feltüntetni: „Leégett ház”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában