Hódítanak a hivatali cicák

2021.08.22. 19:51

Tartotta szavát a diósjenői főegerész: sorstársainak segített otthont találni

A Fejér megyei Soponyán már hivatalba is állt az újonnan kiképzett rágcsálóügyi főmunkatárs.

Nool

Mártonról, a diósjenői hivatal rágcsálóügyi főmunkatársáról korábban már többször beszámolt portálunk. A diósjenői kismacskát néhány hónappal ezelőtt a tűzoltóknak kellett megmenteniük a haláltól. A borzasztó állapotban talált kiscicát végül a polgármesteri hivatal munkatársai vették gondozásukba.

A hivatal cicája azóta 24 órás szolgálatot lát el rágcsálóügyi főmunkatársként, szabadidejében pedig a hozzá hasonló bajba jutott állatokon segít. Utóbbi ígéretét már be is tartotta, ugyanis az elmúlt hetekben két rágcsálóügyi munkatárs is kikerült a mancsai alól.

A bajba jutott cicák egyenesen Mártontól vettek egerész órákat, majd miután jelesre vizsgáztak elindult a gazdi keresés. A jól képzett macskák egyikét a soponyai polgármesteri hivatal munkatársai fogadták örökbe. A Bandinak elnevezett Kandúr azóta hiánytalanul látja el feladatait, még a Fejér megyei község pénzügyi ellenőrzésébe is besegít.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=551733912926533&id=110512027048726

Az árva cica testvére a Váci Állatkórház doktornőjéhez került.

Kiemelt képeink forrása: Soponya Nagyközség Önkormányzata, valamint Márton, a hivatali macska Facebook oldala

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában