segítenek a döntésben

2021.08.18. 15:08

Sokrétű foglalkozásokkal készültek a „GT” táborozóinak

Háromnapos tábort tartottak hatodik és hetedik osztályos diákoknak a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum Stromfeld Aurél Technikumában. A fiatalok az intézmény gépészeti, építészeti és informatikai ágazatainak megismerésén túl műhelytitkokba is betekintést nyerhettek.

V. E.

A gyerekek számos újdonságot kipróbáltak

Forrás: NMSzC

Az iskola ötödik pályaválasztási táborában több visszatérő résztvevő is van, érkeztek diákok Salgótarjánból, Bátonyterenyéről, Somosról, de még Pestről is.

Máté Gábor, a gépipari technikum igazgatóhelyettese elmondta: a tábor ideje alatt az oktatók segítségével a fiatalok kipróbálhatják a fa- és fémesztergálást, a hegesztőszimulátorokat, a 3D tervezést és nyomtatást, illetve a lézergravírozást is.

A műhelyfőnök megjegyezte: a pályaválasztási táboruk célja, hogy a gyerekek saját ügyességük révén minél több szakmába betekintést nyerjenek. Már medveriasztót is készítettek az iskolások, amely eszköz nem más, mint egy hagyományos kereplő. A műhelytábori életet a játékos angolórák és a sportfoglalkozások csak még tovább színesítik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában