pékáru

2021.08.17. 08:00

Huszonötmillió forintból épült Rimóc új péksége

Már évek óta működött egy kis péküzem a faluban. Az önkormányzat úgy ítélte meg, hogy érdemesebb volna egy nagyobb, korszerűbb pékséget létesíteni.

Sz. F.

Ocsovai Norbert bemutatta az üzem új, korszerű négyfiókos kemencéjét

Forrás: NMH

Fotó: Sz. F.

Szabó Vilmos, a település polgármestere portálunknak elmondta, hogy a terv nemrégiben valóra vált. A Start munkaprogram keretében 25 millió forintot kaptak az új péküzem megvalósítására. Az összegből kialakították a szükséges helyiségeket, és korszerű berendezéseket is vásároltak.

Az új üzem vezetője Ocsovai Norbert pék-cukrász végzettséggel rendelkező szakember lett. Portálunknak elmondta, hogy még csak pár hete üzemelték be a berendezéseket, amelyek nagyban segítik a munkájukat. Többek között üzembe állítottak egy négy fiókból álló kemencét, amelynél külön-külön szabályozható a fiókok hőfoka és gőztartalma is.

Ocsovai Norbert bemutatta az üzem új, korszerű négyfiókos kemencéjét
Fotó: Sz. F. / NMH

A termékeik iránt egyértelműen nőtt a kereslet. A kenyér mellett többféle pékárut is készítenek, melyhez a lisztet a szécsényi malomból szerzik be. A lakosság igen rövid idő alatt megkedvelte és megszerette az üzem termékeit, amelyeket a pékség szomszédságában lévő Palóc Sarok boltban azonnal meg is vásárolhatnak az érdeklődők. Az üzemvezető elmondta, hogy egyedi megrendelésre is készítenek különböző péksüteményeket és egyéb termékeket. Az egyik legkedveltebb finomság a jól ismert túrós lepény, amelyet csakúgy, mint a többi termék esetében, kizárólag helyben értékesítenek. A friss kenyerek mellett egyéb pékárut és más élelmiszereket is kínál az önkormányzat sarki boltja.

Tőzsér Dóra, aki a régi pékségben is dolgozott, úgy vélekedett, hogy az új üzem sokkal tágasabb, kényelmesebb, így kulturáltabb körülmények között tudják végezni a munkájukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában