Mátraverebély-Szentkút

2021.08.28. 21:00

Élményekkel gazdagodnak, ismereteket szerezhetnek a dolgozók

Egy pályázat segítségével szervez több, a bűnmegelőzést, illetve a közbiztonság javítását elősegítő programot a bátonyterenyei önkormányzat.

V. E.

A közelmúltban e kezdeményezéshez kapcsolódóan háromnapos élménypedagógia-tréninget tartottak, amelynek helyszínéül a szervezők a szentkúti nemzeti kegyhelyet választották.

Molnár Katalin projektmenedzser lapunknak elmondta: a speciális képzésen 18 szakember vett részt.

– A különleges ismereteket és készségeket többségében a Bátonyterenye Városi Szociális és Gyermekjóléti Központ, valamint az önkormányzat azon munkatársai sajátíthatták el, akik feladatköre kapcsolódik a gyermek- és ifjúságvédelemhez. A résztvevők megismerkedtek azzal a megoldásközpontú szemlélettel, amely értelemszerűen nem a problémákra fókuszál. Megtanulták például, hogyan adjanak folyamatosan visszajelzést, és ismerjék fel azokat a segítő tényezőket, amelyek hozzájárulnak a problémák leküzdéséhez. Ezzel pedig segíthetnek a fiataloknak abban, hogy azok felismerjék erősségeiket, amelyekre támaszkodhatnak egy helyzet megoldása érdekében – hangsúlyozta Molnár Katalin.

Hozzátette: az élménypedagógia lényege, hogy a szakemberek a gyakorlatok alkalmával megélt tapasztalataikból levonják azokat a tanulságokat, amelyekkel később a gyerekeknek segíthetnek.

Azt is elárulta, hogy a rendhagyó feladatokat a résztvevők kivétel nélkül lelkesen oldották meg, és természetesen a komoly koncentráció és tanulás mellett a jókedv, illetve a nevetés is a foglalkozások részét képezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában