nyári szórakozás

2021.08.17. 13:51

Életre szóló élményeket szereztek a nehéz sorsú gyermekek a pásztói táborban

Szegregátumban élő gyerekeknek szervezett tábort az önkormányzat a közelmúltban.

N. O.

Budapesten a Műcsarnokba is ellátogattak

Forrás: Beküldött fotó

A program az Integrációs Közösségfejlesztés Pásztón elnevezésű projektnek köszönhetően valósult meg – közölte Farkas Attila polgármester. Mint mondta, a gyerekeket Alsótoldon várták különböző foglalkozásokkal, amelyeknek az volt a célja, hogy betekintést nyerjenek a tábori életbe, és minél több élményben részesüljenek. Emellett hasznos szabadidő-eltöltési lehetőséget szerettek volna nyújtani számukra. A polgármester arra is kitért, hogy számos foglalkozással készültek a gyermekeknek, így gipszszobrokat készíthettek, de például a drámapedagógia rejtelmeibe is betekintést nyerhettek. Utóbbi foglalkozásokat nagyon kedvelték a csemeték, hiszen itt őszintén beszélhettek problémáikról, és megoldási javaslatokat is kaphattak. A nagy melegben fürdőzésre is volt lehetőség. Természetesen kirándulásból sem volt hiány, ugyanis Budapestre látogattak, ahol a Zeneakadémián Snétberger Ferenc alapítványának tehetséges roma tanítványai léptek fel. Ezután ellátogattak az állatkertbe, és egy trambulinparkban is jártak.

Budapesten a Műcsarnokba is ellátogattak
Fotó: Beküldött fotó

Farkas Attila kiemelte, hogy a tábor során meglátogatták az alsótoldi fazekasmestereket, ahol kipróbálták a korongozást, és mindenki egyedi formákat készíthetett magának.

– A fazekasműhely felkeresése már tradíciónak számít. Minden évben visszatérnek a gyerekek, hogy elsajátítsák a mesterség néhány fogását. Itt hagyományos módszerrel készült agyagedények korongozását, kiégetését és egyéb munkafolyamatait követhették nyomon – mondta a településvezető. Hozzátette: az íjászattal is megismerkedtek az apróságok, de a kultúra sem maradt el, ugyanis Oláh Norbert festőművész kiállását is megtekintették.

Az utolsó napon tábortüzet gyújtottak, és a mesék, mondák eredetéről beszélgettek. Mielőtt másnap mindenki hazaindult volna, még focimeccset is rendeztek, a környező erdőbe és tanyára is ellátogattak, ahol lovagolhattak is a gyerekek.

A polgármester úgy fogalmazott, hogy a kicsik idén nyáron is sok élménnyel gazdagodtak. Az ilyen táborok olyan erős alapot adhatnak, hogy azokból egy életen át meríthetnek a fiatalok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában