jó hír a helyieknek

2021.08.17. 13:45

Balesetveszélyes járdát építettek újjá Rétságon

A nyugat-nógrádi járási székhely egyik legrégebbi része a Kossuth utca, ahol a tizennyolcadik században emelt műemlék harangláb is található.

Hegedűs Henrik

Korábban balesetveszélyes volt a rétsági Kossuth Lajos utca a forgalom miatt

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

Az utca közlekedése igen forgalmas, hiszen a polgármesteri hivatal épületével szemközt indul, és itt fordulnak le a buszjáratok a pályaudvar felé. Nem is olyan régen zajlottak a torkolatnál az úttesten aszfaltozási munkálatok, most pedig a páros oldali járda készült el a buszállomástól egészen az utolsó házig.

Korábban balesetveszélyes volt a rétsági Kossuth Lajos utca a forgalom miatt
Fotó: H. Cs. / NMH

– A Magyar Falu Programban nyertünk el megközelítőleg ötmillió forintot a járdaépítés anyagköltségeire – számolt be a részletekről Mezőfi Zoltán, a város polgármestere. – Nagyon ráfért már erre a szakaszra a jelentősebb korszerűsítés, hiszen a környéken élők innen közelítik meg az autóbusz-fordulót, és a kö­zelmúltban sorra érkeztek hozzánk az észrevételek a burkolat rossz minősége miatt. Szeretnénk a továbbiakban a másik oldali járdát is elkészíttetni, ehhez meg kell lelnünk a megfelelő forrásokat, és a haranglábtól az utca végéig az úttestet is illő lenne újraaszfaltoztatni. Mindenesetre azon dolgozunk, hogy az itt élő lakosság komfortérzete erősödjön.

A helyszíni szemlénk alkalmával az egyik járatról leszálló férfi az új járdán gyalogolt, megszólítottuk.

– Tereskéről hetente legalább egyszer bejövök Rétságra, vagy bevásárolni, vagy a közelben lakó idős barátomat meglátogatni – mondta Molnár László. – Nagyon örülök a körülmények nagymértékű javulásának, mert különösen a téli időszakban, illetve sötétedés után rendkívül körültekintően kellett sétálni, annyira balesetveszélyes volt a helyzet. Most viszont már vígan és nyugodtan gyalogolhatok a barátomhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában