észlelés

2021.08.10. 10:58

Anyamedvét és bocsát látták Egerben

Medveészlelés történt a szomszédos Heves megyében, az egri Donát utca környékén láttak két vadállatot.

Nool

Anyamedvét láttak egy boccsal

Forrás: shutterstock

Újabb medveészlelés történt Egerben a minap, ezúttal a Donát utca környékén láttak egy anyamedvét és bocsát. Úgy tudni, az észlelő karóval vert egy lemezasztalt, így sikerült elijesztenie az állatokat. Szerencsére nem történt komolyabb baj, csupán két kidőlt kerítésoszlop és pár szőlőkaró bánta a találkozást – írja a Heol.

Nem ez az első eset, hogy Egerben medvét láttak. Július 30-án a hevesi megyeszékhelyen a Nagy-Eged utca környékén láttak két medvét. Az észlelő, Barna Borbála ijedtségében azt sem tudta, mitévő legyen, már futtában elkezdte tárcsázni a 112-őt.

Eger vonzáskörzetében egyébként kimondottan gyakoriak a hasonló észlelések, csakúgy mint Nógrád megyében. Szűkebb hazánkban legutóbb július közepén láttak egy példányt, sőt a vadállatról fotó is készült.

Letovai Zoltán, Bátonyterenye alpolgármestere a közelmúltban " target="_blank" rel="noopener noreferrer">közösségi oldalán hívta fel a város lakóinak figyelmét arra, hogy az elmúlt egy évben tíz olyan esetről is tud, hogy a környéken medvét észleltek. A felsorolásból kiderül, hogy Mátraverebélyben, Kányáson, Szúpatakon, Bükkvölgyben, Csentén, Maconkán és a Szilason is találtak már az állatra utaló nyomot, vagy esetleg látták is a medvét.

Nemrég írtunk arról, hogy a Nógrád megyei medvefigyelő közösségi oldal szerint ismét medvét véltek látni Karancsságon, Etesen és Karancsalján is. A tájékoztatások szerint egy anyamedvét láttak bocsaival együtt.

Az elmúlt időszakban folyamatosan észleltek medvéket Nógrád megyében. Ahogyan arról korábban is beszámoltunk, Erdőkövesd határában a Sütő-völgyben medve lábnyomaira bukkantak május végén, de korábban írtunk arról is, hogy egy Nógrád megyei víztározónál horgászok láttak medvét, pár hete pedig újabb nyomokra bukkantak Diósjenőn és a megyehatáron is. Előtte pedig egy anyamedvét és bocsát vélték látni Alsópetény határában, a Prónay-kilátó környékén.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában