programajánló

2021.08.26. 20:07

A nagy múltú asszonykórus tagjai is dalolnak majd a vizslási falunapon

A hagyományokat éltetik majd a település falunapján augusztus 28-án, szombaton.

V. E.

Vizslás-újlak. Szüreti fesztivál

Forrás: NMH

Fotó: Hegedűs Márk

Sándor József polgármester elmondta: fontos számukra, hogy a falusi szokásokat megismertessék a fiatalabb generáció tagjaival, és ezt a törekvést tükrözi majd az egész napos rendezvény programkínálata is.

– Mind az óvodások, mind az általános iskolások műsorral készülnek a falunapra. A kicsik a próbákon megismerkednek szülőfalujuk múltjával, illetve énekeivel és táncaival, amely motívumok az előadásuk alapját adják majd. Mellettük az iskolások népi hangszereket is megszólaltatnak. Külön öröm a község számára, hogy a nagy múltú helyi asszonykórus tagjai ismét magukra öltik a vizslási viseletet, és énekeikkel szórakoztatják majd a nagyérdeműt – mondta a polgármester.

Legközelebb a szüreti mulatságon is fellép a kórus
Fotó: NMH/Archív

Hozzátette: az asszonykórussal legközelebb a település szüreti mulatságán túl a bányásznapon találkozhat a közönség. A falunapon sztárvendégként Balázs Klári és Korda György lépnek a világot jelentő deszkákra 20 órától. Az estébe nyúló programokat tűzzsonglőrök, tűzijáték, majd retró diszkó zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában