táborozás

2021.07.02. 10:21

Vakáció a javából: élményből nem volt hiány a megyei horgásztáborban

Elkezdődött a vakáció, vele együtt pedig a táborozási szezon is. A horgászni szerető fiatalok számára idén is adott volt a lehetőség, hogy részt vegyenek a megyei horgásztáborban.

V. E.

NMH / H.M.

Fotó: Hegedus Mark

Kapás Imre, a Horgász Egyesületek Nógrád Megyei Szövetségének (HENOSZ) ügyvezető elnöke kifejtette: a vakáció alatti rendezvényét is a Horgász Utánpótlás-nevelés és Oktatási Program keretében támogatta a MOHOSZ.

– Idén a Tisza-tó partját céloztuk meg a fiatalokkal. Helyszínül Tiszafüredet választottuk, ahová huszonkét gyermeket vittünk magunkkal. A programok az évek óta jól bevált gyakorlatot követték. A fő attrakció nyilván a horgászat volt, de egy előadáson megismerkedhettünk a Tisza-tó élővilágával, és természetesen játékból és sportból sem volt hiány – fejtette ki az ügyvezető elnök.

Hozzátette: a hagyományoknak megfelelően a tábort a gyerekek négytusa versenyével zárták. A vakáció során horgászhelyeket a gyerektől a felnőttek vették át Tiszafüredi Kempingben, ugyanis a megyei szövetség kihelyezett elnökségi ülését is ezen a helyen tartották.

 

A diákokat a Tisza-tavi élmények után egy napközis tábor várta az Acélgyári Szabadidő és Sporthorgász Egyesület szervezésében. Kapás Imre elmondta: a foglalkozásokon idén harminc gyermek vett részt.

Az első számú program természetesen a mátraszelei-víztározó partján is a horgászat volt, illetve a fiatalok minden ezzel kapcsolatos tevékenységet elsajátíthattak a horgászbot felszerelésétől egészen a halpucolásig. A napközis tábor érdekes foglalkozásokban is bővelkedett, így például a Nógrád megyei területvédelmi zászlóalj katonái mellett szűkebb hazánk lánglovagjai is tartottak bemutatót a gyerekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában