fejlesztés

2021.07.20. 14:35

Több mint 48 millióból fejlesztik a nógrádi temetőket

Több falu is nagyobb összeget nyert el a fejlesztésre.

L. J.

Van, ahol kerítést építenek, máshol a ravatalozót újítják fel vagy parkolót alakítanak ki

Forrás: NMH

Fotó: Balazs Ladoczki

A Magyar Falu Program Temetői infrastruktúra fejlesztése című kiíráson az Ipolyvece Katolikus Hivatal Plébánia 4,9 millió, a Herencsény Római Katolikus Egyházközség 4,9 millió, Magyarnándor Római Katolikus Plébánia Hivatal 4,9 millió, Iliny Szent Kereszt Felmagasztalása Római Katolikus Plébánia 2,9 millió forint támogatást nyert el a napokban az egyházi gondozásban lévő temetőkre. A pályázaton az önkormányzati fenntartású temetők közül Felsőpetény 2,8 millió, Nagyoroszi 4,9 millió, Nógrádsáp 4,7 millió, Patvarc 4,8 millió, Szügy 5, míg Tereske 4,9 millió forint támogatást szerzett a beruházásokra.

Hugyecz Ádám, Nőtincs polgármestere elmondta, hogy az elnyert összegből a ravatalozót fogják rendbe tenni, valamint egy urnafalat építenek. – Tavaly már megújultak a temető belső útjai, a mostani beruházás végeztével azonban már csak a kerítés korszerűsítése várat magára. Így, ha a jövőben azt is sikerül pályázati forrásból rendbe tenni, akkor teljeskörűen megújul a temető – mondta el lapunknak Hugyecz Ádám.

Benyusovics Dalma, a felsőpetényi önkormányzat képviselője arról számolt be, hogy az összeget a temető kerítésének javítására, a bejárat felújítására, valamint a temetői környezet rendbetételére fordítják.

Nógrádsápon a megszerzett 4,7 millió forintból parkolót fognak kialakítani. – A temetőnél eddig nem volt parkoló, és így mindig a közúton kellett megállni az autókkal. Ezért ezt az összeget egy hét férőhelyes parkoló létesítésére fordítjuk, amelyből egy akadálymentesített lesz – mondta Pintér Bertalan, Nógrádsáp polgármestere.

Frenyó Gábor, Szügy polgármestere a közösségi média oldalán tette közzé, hogy a támogatásnak köszönhetően urnafalat fognak kialakítani a ravatalozó mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában